AK Parti'den maaş zamları açıklaması! Tarih belli oldu, yetkili isim duyurdu!

Maaş zamlarına yönelik AK Parti’den yeni bir açıklama yapıldı. AK Parti TBMM Grup Başkanı Abdullah Güler milyonların beklediği maaş zamlarına dair en son bilgileri kamuoyuna aktardı.
AK Parti'den maaş zamları açıklaması! Tarih belli oldu, yetkili isim duyurdu!

Türkiye’de milyonlarca vatandaş maaş zamlarına dair alınacak kararları beklemeye başladı. TBMM’de yeni dönem dün resmen başladı ve gelecek hafta içinden itibaren yasama faaliyetlerine start verilecek. AK Parti’de TBMM Grup Başkanlığı görevine Abdullah Güler getirildi. Abdullah Güler bugün bir açıklamada bulunarak maaş zamlarına dair bazı bilgilendirmeler yaptı.

MAAŞ ZAMMI AÇIKLAMALARI YAPTI!

Maaşlara yapılacak zamlar için çalışmaların başladığını belirten Abdullah Güler, “Temmuz ayının ortasına kadar ekonomi alanında vermiş olduğumuz sözleri yerine getireceğiz. Emekli maaşlarına yapılacak olan zamlar, aynı şekilde memur maaşlarına yapılacak zamlar ve asgari ücrete yapılacak olan zam gibi konularda ilgili arkadaşlarımız çalışmalarını sürdürüyorlar. En düşük memur maaşını 22.000 TL’ye yükseltecek şekilde bu çalışmalar gerçekleştiriliyor. Zamanı geldiğinde TBMM’de büyük bir hızla buna dair yasal düzenlemeleri yapacağız.” dedi.

15 TEMMUZ TARİHİNİ VERDİ!

Maaşlara yapılacak zamlar hakkında bazı ayrıntılar veren Abdullah Güler, “En düşük emekli maaşının 7.500 TL’ye yükseltilmesinin ardından bundan daha yüksek maaş alan emeklilerin aylıklarında da artışlar yapılacağını Cumhurbaşkanımız açıklamıştı. Refah payının dağıtımı ile alakalı olarak da bir çalışma yapılıyor. 15 Temmuz tarihi hem memurlar hem de memur emeklileri için önemli olacak. O tarihe kadar bu vaatlerimizi yerine getireceğimizi düşünüyorum.” ifadelerini kullandı.

MAAŞ ZAMLARI NASIL BELİRLENECEK?

Memur ve emekli maaşlarına yapılacak olan zamlar ile alakalı olarak sürecin nasıl işleyeceği merak ediliyor. Hazine ve Maliye Bakanlığı ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığının kurmayları maaş zamlarına dair bir süredir çalışıyorlar. Refah payının maaşlara nasıl yansıtılacağından maaşlara yapılacak ek zamlara kadar tüm teknik detaylar hakkında ortak bir çalışma sürdürülüyor. Bu çalışmaların neticesinde memurların ve emeklilerin maaşlarına dair alınacak zam kararı Cumhurbaşkanı Erdoğan’a ilgili bakanlar tarafından sunulacak. Maaş zamlarında son sözü söyleyecek isim ise her zaman olduğu gibi yine Cumhurbaşkanı Erdoğan olacak.

Öte yandan asgari ücret zammının belirlenmesi farklı bir sürecin neticesinde gerçekleşecek. Asgari ücrette zam tutarı Asgari Ücret Tespit Komisyonu’nda belirlendikten sonra Cumhurbaşkanı Erdoğan’a sunulup son kararı vermesi beklenecek. Karar verildikten sonra ise yasal düzenlemesi yapılacak.