AK Parti'den maaş zammı açıklaması! Asgari ücretliler, memurlar, emekliler dikkat!

Temmuz ayında asgari ücrete ve memur maaşlarına yapılacak olan zamlar ile alakalı olarak AK Parti’den açıklama yapıldı. AK Parti Grup Başkanvekili Muhammed Emin Akbaşoğlu maaş zammı açıklamalarında bulundu.
AK Parti'den maaş zammı açıklaması! Asgari ücretliler, memurlar, emekliler dikkat!

Türkiye’de seçim sürecinden çıkılınca gözler maaş zamlarına çevrildi. Asgari ücrete Temmuz ayında bir ara zam yapılarak 8.506 TL’nin yükseltilmesi düşünülüyor. Ayrıca Temmuz ayında memur maaşlarına da zam uygulanacak. En düşük memur maaşının net 22.000 TL’ye yükseltileceği açıklanmıştı. Tüm bu gelişmelere dair yasal düzenlemelerin TBMM’den geçmesi gerekecek. AK Parti Grup Başkanvekili Muhammed Emin Akbaşoğlu maaş zamlarına dair yeni açıklamalar yaptı.

MAAŞ ZAMLARI TBMM'DEN ÇIKACAK!

Vatandaşların beklentilerinin karşılanacağını belirten Muhammed Emin Akbaşoğlu, “İnsanlarımızın bazı beklentileri var ve bu beklentiler mutlaka karşılanacaktır. Emeklileri de kapsayacak şekilde çalışanlarımızı memnun edecek yaklaşımı bir ay içerisinde görmüş olacağız.” dedi.

Maaş zamlarına yönelik açıklamalarını sürdüren Muhammed Emin Akbaşoğlu, “İlk yapacağımız işlerden birisi asgari ücret zammı ile memur maaş artışlarına ilişkin düzenlemeleri TBMM’nin gündemine getirmek olacaktır. Bunun yapılabilmesi için de TBMM Başkanı’nın seçilmesi ve önce başkanlık divanı sonra da komisyonların oluşması gerekmektedir. Muhtemelen TBMM Başkanı 3. turda seçilecektir. Sonrasında komisyonlar oluşacak ama bakanlıklarımız maaş zamları ile alakalı bir çalışmayı şu anda sürdürüyorlar. Enflasyon oranı da dikkate alınacak ve refah payı da buna eklenecek. Bu şekilde memur maaş zammı belirlenecek.” ifadelerini kullandı.

1 AY İÇİNDE BELLİ OLACAK!

Tüm vaatleri yerine getireceklerini söyleyen Muhammed Emin Akbaşoğlu, “Bugüne kadar milletimize hangi vaadi vermişsek yerine getirdik. Asgari ücrete yapılacak zam oranı ile en düşük memur maaşının 22.000 TL’ye yükseltilmesini sağlayacak komisyonlar oluşur oluşmaz ortaya oyacağız. Bunun için haziran ayının enflasyon rakamlarının da belli olması gerekiyor. Refah payını da bu minvalde değerlendireceğiz. Alım gücü esastır. Emeklileri de kapsayacak şekilde bir ay içerisinde tüm bu maaş zammı meselelerini çözmüş oluruz.” şeklinde konuştu.