AK Parti'den son dakika asgari ücrete zam açıklaması yeni zamlı asgari ücret maaşı iyi oldu denecek bir rakam olacak!

AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş canlı yayında son dakika asgari ücret ve EYT açıklaması yaptı. Asgari ücrete ne kadar zam gelecek sorusuna yanıt veren Kurtulmuş umut verici açıklamalarda bulundu.
AK Parti'den son dakika asgari ücrete zam açıklaması yeni zamlı asgari ücret maaşı iyi oldu denecek bir rakam olacak!

Asgari ücrete zam gündemin bir numaralı konu maddesi olmaya devam ederken bugün işçi ve işveren tarafı Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ev sahipliğinde ilk kez resmi temasta bulunacak. Toplantıda 3 tarafından ortak kararı ile 2023 asgari ücret tespit komisyonu toplantı tarihleri takviminin oluşturulması bekleniyor. 

Toplantının ardından düzenlenecek olan basın toplantısı ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin tarafından yapılacak olan açıklama takip edilecek. Milyonlarca kişinin kaderini etkileyecek olan asgari ücret zammı için tahminler havada uçuşurken konu hakkında bir son dakika açıklaması da AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş tarafından canlı yayında yapıldı. 

AK PARTİ'DEN SON DAKİKA ASGARİ ÜCRETE ZAM AÇIKLAMASI! 

AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş canlı yayında asgari ücrete zam konusunda yaptığı açıklamasında resmi rakam veremeyeceğini ancak her 2 tarafın bugün bir ardaya geleceğini belirterek amaçlarının makul bir asgari ücret belirlemek olduğunu söyledi. Numan Kurtulmuş açıklamasında işveren işçi tarafının kendi tekliflerini masaya sunacaklarını belirterek bir kere daha vatandaşı hayat pahalılığına ezdirmeyeceklerini dile getirdi. 

 Rakam konusunda ise Numan Kurtulmuş "Rakamları söylemem. Alım gücünün artırılması en temel önceliğimizdir. Rakamları ortaya koyarak kamuoyunu yanlış bilgilendirmek doğru değildir. İşsizliğin daha aşağı çekilmesi hükümetin önceliklerindendir. Türkiye'de asgari ücret ortalama ücret anlamına gelmiştir. Ümit ediyorum; 'Oldu', 'İyi oldu' denecek bir ücret olacak" diyerek rakamın herkesi memnun edeceğini dile getirdi. 

EYT konusunda da açıklama yapan Kurtulmuş artık son noktaya geldiklerini ve Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açıklanmasının ardından düzenlemeyi hızla yasalaştıracaklarını belirterek son dokunuşların yapıldığını dile getirdi.