AK Parti'den son dakika EYT açıklaması! Deprem nedeni ile o tarihe ertelendi

Emeklilikte Yaşa Takılanlar EYT yasası TBMM komisyonu tarafından kabul edilirken geride bıraktığımız hafta meclis gündemine alınacaktı. 6 Şubat 2023 Pazartesi günü yaşanan büyük deprem felaketi nedeni ile EYT'nin durumu da soru işareti yaratmıştı. EYT ne zaman meclise gelecek açıklandı!
AK Parti'den son dakika EYT açıklaması! Deprem nedeni ile o tarihe ertelendi

AK Parti'den son dakika EYT açıklaması! Deprem nedeni ile o tarihe ertelendi - İlk işe giriş tarihi 8 Eylül 1999 ve öncesi olan milyonlarca kişiyi ilgilendiren Emeklilikte Yaşa Takılanlar EYT yasası için gözler meclisten gelecek habere çevrilmişti. AK Parti tarafından hazırlanan Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu ile 375 Sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi için son durum belli oldu. 

Hatırlanacağı üzere kanun teklifi son olarak meclis komisyonunda son derece hararetli geçen tartışmaların ardından kabul edilmiş ve Pazartesi günü meclis gündemine alınacağı ilan edilmişti. Meclisten geçerek Şubat ayı sonuna kadar ilk maaş ödemelerinin yapılması beklenirken ne yazık ki 6 Şubat 2023 Pazartesi günü Türkiye güne büyük bir felaketle uyanmış, Kahramanmaraş'ta meydana gelen deprem 10 ilde büyük yıkıma neden olmuştu. 

DEPREM EYT'Yİ ETKİLER Mİ, EYT İPTAL OLUR MU, EDİLİR Mİ?

Tüm Türkiye yaşanan deprem felaketi nedeni ile tek yürek haline gelirken deprem bölgesine büyük bir yardım seferberliği başlatılmıştı. Depremin yarattığı büyük yıkım ülkede hayatın durmasına neden olurken depremin etkilediği 10 ilde seferberlik ilan edilmişti. Yine deprem nedeni ile bakanlar ve milletvekilleri de depremin etkilediği illere gitmişlerdi. Yaşanan deprem felaketi nedeni ile meclis tatil ilan edilirken bu nedenle EYT çalışmaları da sekteye uğradı. 

Konu hakkında son dakika açıklaması AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş tarafından yapıldı. Elitaş yapmış olduğu açıklamasında "Mecliste grubu bulunan siyasi partilerin yetkilileri ile yaptığımız görüşmeler doğrultusunda, depremzedelere yardımcı olabilmek ve acılarını paylaşmak için milletvekillerimizi deprem bölgelerine gönderiyoruz.

DEPREM SONRASI EYT NE ZAMAN MECLİSE GELECEK, MECLİS NE ZAMAN AÇILACAK?

Bu nedenle TBMM ne 21 şubata kadar ara verme kararı aldık. TBMM 21 Şubat Salı günü saat 15 ten itibaren gündeminde bulunan kanun tekliflerini görüşmek üzere çalışmalarına devam edecektir" diyerek EYT görüşmelerine deprem neden ile ara verildiğini duyurdu. Yapılan açıklama ile EYT'nin 21 Şubat tarihinde tekrar meclise gelebileceği ifade edildi.