AK Parti'den yüreklere su serpen son dakika yeni EYT açıklaması!

Emeklilikte Yaşa Takılanlar EYT yasası için deprem sonrası iptal edilmesi, yeni şartlar getirileceği ya da erteleneceği gibi iddialar gündeme taşınmıştı. Konu hakkında AK Parti'den yüreklere su serpen son dakika açıklaması geldi. EYT ne zaman meclise gelecek, yasalaşacak belli oldu.
AK Parti'den yüreklere su serpen son dakika yeni EYT açıklaması!

AK Parti'den yüreklere su serpen son dakika yeni EYT açıklaması! Kahramanmaraş depremi nedeni ile sık sık basında iptal edilebileceği, şartların ağırlaştırılabileceği ya de erteleneceği yönünde haberler çıkan EYT yasası hakkında yeni bir son dakika açıklaması daha geldi. 

Söz konusu açıklama AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş tarafından yapıldı. Elitaş yaptığı açıklamasında yaşanan deprem felaketi nedeni ile zorunlu olarak meclis çalışmalarına ara verildiğini belirterek meclisin Salı günü başlayacağı mesaisinde ilk olarak EYT yasasının gündeme alınacağını söyledi. 

EYT NE ZAMAN YASALAŞACAK, EYT'LİLER İLK MAAŞI HANGİ TARİHTE ALACAK?

Emeklilikte Yaşa Takılanlar EYT yasası hakkında son dakika açıklaması AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş tarafından yapıldı. Elitaş mecliste yapmış olduğu açıklamasında "TBMM 6 Şubat'tan itibaren 21 günlük bir ara verdi. Bölge milletvekillerimiz ve tüm Milletvekillerimiz deprem bölgesinde bulunmak istediler. Onun için TBMM çalışmalarına 28 Şubat'a kadar ara verildi. Yarın TBMM Genel Kurulu çalışmalarına başlıyor. İlk gündem maddemiz EYT" diyerek EYT'nin ilk olarak gündeme alınacağı kanun teklifi olduğunu söyledi. 

Elitaş açıklamasının devamında "İlk gündem başlığımız EYT düzenlemesi salı günü umuyorum ki bitirebiliriz" diyerek ilk maaş ödemelerinin ise Nisan ayında yapılabileceğini ifade etti. EYT için şartlarda bir değişikliğe gidilmesi beklenmezken ilk işe giriş tarihi 8 Eylül 1999 ve öncesi olan kişiler kanundan yararlanarak yaş şartı olmaksızın prim ve yıl şartını doldurdukları anda emekli olabilecekler.