AK Parti'den zam açıklaması! Memura, emekliye, asgari ücretliye ara zam var mı?

En düşük emekli maaşına zam yapılmasının ardından memurlar ve asgari ücretliler de zam beklentisi içerisine girdiler. Memurlar ve asgari ücretliler için AK Parti’den zam açıklaması yapıldı.
AK Parti'den zam açıklaması! Memura, emekliye, asgari ücretliye ara zam var mı?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan katıldığı canlı yayında en düşük emekli maaşının 5.500 TL’den 7.500 TL’ye yükseltildiğini ilan etmişti. Bu kararın ardından toplumun diğer kesimleri de bir zam beklentisi içerisine girdiler. Memurlar ve asgari ücretliler kendilerine de seçim öncesi bir zam yapılıp yapılmayacağını merakla araştırmaya başladılar. Bugüne kadar memurlar ve asgari ücretliler için herhangi bir zam açıklaması yapılmamıştı. Ancak AK Parti Grup Başkanvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu bu konuda bir açıklamada bulundu.

ASGARİ ÜCRETE ARA ZAM VAR MI?

Maaş zamlarına dair canlı yayında konuşan Muhammet Emin Akbaşoğlu, “Asgari ücret bilindiği gibi her yıl Aralık ayında belirlenip açıklanıyor ve 1 yıl da geçerli oluyor. Dünyada ve Türkiye’de oluşan enflasyondan dolayı insanlarımızın alım güçlerinin zayıflamamasına yönelik müdahaleleri zamanında yaptık. Net asgari ücreti 8.506 TL’ye kadar yükselttik. Şu anda bizim gündemimizde asgari ücret zammı şeklinde bir gündem yok.” dedi.

Asgari ücret zammı için kapıyı tam kapatmayan Muhammet Emin Akbaşoğlu, “Asgari ücret için bir ara zam şu anda gündemimizde değil ama yarın ne olur bilemeyiz. Bu konuda yetkili birimlerimiz asgari ücrete zammı gereklilik olarak görür ve bu konuda görüş bildirirseler ara zam tartışılır. Asgari ücrette bir zam ihtiyacı doğduğunda Cumhurbaşkanımız gereğinin yapılacağını açıklamıştı. Geçtiğimiz yıl asgari ücrete ara zam ihtiyacı doğdu ve bunu yaptık. Gerekirse yine yapılır.” ifadelerini kullandı.

MEMURLARA VE EMEKLİLERE ARA ZAM OLACAK MI?

Memurların maaşlarına dair zam değerlendirmesi de yapan Muhammet Emin Akbaşoğlu, “Önümüzde sadece 3 ay sonra Temmuz ayı var. Temmuz ayında hem emeklilerimizin hem de memurlarımızın maaşlarına yönelik yeni bir düzenleme zaten yapılacak. Memurlarımız da emeklilerimizin tamamı da Temmuz ayında maaş zammı alacaklar. Şu anda sadece en düşük emekli maaşlarında bir düzenleme yapıyoruz. Başka herhangi bir maaş düzenlemesi yapılmayacak. Temmuz ayında memur, emekli tüm vatandaşlarımızın gelirleri artacaktır.” şeklinde konuştu.