AK Parti'nin son hazırladığı yeni torba yasa Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi!

Ak Parti tarafından hazırlanan ve içerisinde KYK borçlarına af, çalışanlara yemek ve doğalgaz yardımı, güneş enerjisi vergi muafiyeti gibi çok sayıda düzenlemeyi içeren torba yasa 9 Kasım tarihli Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.
AK Parti'nin son hazırladığı yeni torba yasa Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi!

7420 Gelir Vergisi Kanunu ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun 9 Kasım 2022 tarihli Resmi Gazete ile yayımlanarak yürürlüğe girdi. İçerisinde milyonlarca kişiyi ilgilendiren çok sayıda önemli düzenlemeyi barındıran ve bu nedenle adı ekonomi torba yasa teklifi olarak anılan kanun teklifi en başta 52 maddelik olarak hazırlanmış, mecliste yapılan görüşmelerde bazı maddeler tekliften çıkartılmıştı. 

Toplamda 49 maddeden oluşan kanun teklifi kapsamında milyonlarca kişiye de müjdeli haberler verildi. Özellikle de son dönemde en çok konuşulan KYK borçlarının rekor kıran faizlerine af getirilmesi bu torba yasanın en önemli maddeleri arasında gösteriliyordu. Yine evinin çatısına güneş paneli kuranlar için uygulanan gelir vergisi muafiyetinin arttırılması, çalışanlara yemek ve doğalgaz yardımı yapılmasının önünün açılması da torba yasa içerisinde yer bulmuştu. 

YENİ TORBA YASA RESMİ GAZETE'DE YAYIMLANDI! 

9 Kasım 2022 tarihli Resmi Gazete ile yayımlanan yeni kanun maddeleri ile beraber pek çok alanda düzenlemeye gidildi. 

1/12/1960 tarihli ve 193 sayılı Gelir Vergisi Kanununun 9 uncu maddesinin birinci fıkrasının (9) numaralı bendinde yer alan “25 kW” ibareleri “50 kW” şeklinde değiştirildi. AK Parti'nin son hazırladığı yeni torba yasa Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi!

KYK kredi borcu olan öğrencilerin bu borçlarına ilişkin işletilen faizleri silindi, 

Üniversitelerin tıp fakültelerinin beşinci yılını tamamlayıp altıncı yılına geçen öğrencileri ile diş hekimliği fakültelerinin dördüncü yılını tamamlayıp beşinci yılına geçen öğrencilerine intörn eğitimi döneminde öğretim üyesi rehberliğinde yaptıkları uygulama çalışmaları karşılığında ilgili kurumların bütçesinden 12 ayı geçmemek üzere en az asgari ücret maaşı kadar ödeme yapılacak.