Akaryakıt fiyatlarında bu gece yine zam var!

Türkiye'de son günlerde akaryakıtta hızlı fiyat hareketleri takip ediliyor. Geçtiğimiz hafta zamlanan akaryakıtta zam yeni haftada da devam ediyor. Bu gece yarısından itibaren akaryakıt fiyat tabelaları yine değişecek.
Akaryakıt fiyatlarında bu gece yine zam var!

Türkiye'de araç sahipleri yeniden akaryakıt fiyatlarını yoğun şekilde takip etmeye başladılar. uzunca bir süre fiyatlar çok değişmemiş ve vatandaşlar da bu durumdan memnun olmuştular. Şimdi ise akaryakıt fiyatlarında yeni zam furyası başladı ve devam ediyor. Bu gece yarısından itibaren akaryakıtta bir zam daha devreye girecek. 

PETROL FİYATLARI ZAMMI GETİRDİ!

Küresel petrol piyasasında oldukça sıkıntılı bir süreçten geçiliyor. Petrol üreten ülkeler arasında kurulamayan anlaşma fiyatlara da yansıyor. Rusya Avrupa'ya rest çekerken bir de Çin etkisi ile fiyatlar yükselişe geçmişti. Bugün petrol fiyatlarında bir miktar gerileme oldu ama bu fiyat gerilemesi akaryakıt zammının geri çekilmesini sağlamadı. Brent petrolün varil fiyatı 85 dolara kadar yükselmişti. Bugünkü fiyat gerilemesi ile bu fiyat 84 dolara düştü.

DOLAR ETKİSİZ ELEMAN OLDU!

Türkiye'de akaryakıt maliyetleri belirlenirken dolar kuru esas alınarak hesaplamalar yapılıyor. Ancak dolar kurundaki sakin seyir dolayısıyla geçmiş dönemlerde olduğu gibi kur ne akaryakıt zamlarında ne de indirimlerinde etkili olamıyor. Dolar kuru 18,78 TL'den işlem görmeye devam ederken akaryakıt maliyet hesaplarında dolar kurunun herhangi bir etkisi olmuyor. Dolar kuru üzerinden yapılan  maliyet hesaplamalarında petrol fiyatları ana belirleyici kalem oluyor. 

BENZİN ZAMMI AÇIKLANDI!

Akaryakıt fiyatlarında son dönemlerde benzinde önemli hareketler oluyor. Geçtiğimiz hafta benzin fiyatlarına önce 63 kuruş indirim yapılmıştı. Çok geçmeden bir gün sonra 80 kuruş zam yapılarak benzindeki indirim fazlasıyla geri alındı. Bu gece yarısından itibaren ise benzin fiyatlarına 67 kuruş daha zam gelecek. Bu zamla beraber son 1 haftada benzinin fiyatı toplam 84 kuruş zamlanmış oldu. 

MOTORİNE ZAM YOK!

Motorin fiyatları uzun bir süredir değişiklik göstermiyor. Halen daha 2022 yıl sonu fiyatları geçerli oluyor. Akaryakıt sektörü kaynaklarından gelen bilgilere göre motorinde ne indirim için ne de zam için bir alan oluşmadı. Bu hafta içinde çok sert fiyat hareketleri olmazsa motorin fiyatlarında bir değişiklik yaşanması da beklenmiyor. 

AKARYAKIT FİYATLARI NE KADAR?

Motorinin litresi İstanbul’da 22,07 TL’ye, Ankara’da 22,29 TL’ye, İzmir’de 22,39 TL’ye akaryakıt istasyonlarında satılıyor. Benzinin litre fiyatı ise İstanbul’da 19,69 TL, Ankara’da 19,96 TL ve İzmir’de 19,91 TL şeklinde bildirildi.