Akaryakıt fiyatlarında sistem değişiyor! İndirim açıklandı, fiyatlar eşitleniyor!

Haftanın son gününde akaryakıt fiyatları ile alakalı olarak yeni bir indirim haberi daha geldi. Bu hafta iki defa indirim yapılan motorine bir indirim daha geliyor.
Akaryakıt fiyatlarında sistem değişiyor! İndirim açıklandı, fiyatlar eşitleniyor!

Türkiye’de akaryakıt fiyatları ile alakalı olarak önemli gelişmeler yaşanmaya devam ediliyor. Bu hafta küresel piyasalarda meydana gelen fiyat değişimleri ile akaryakıt maliyetlerinde düşüşler meydana geldi. Bu durum da akaryakıt fiyatlarının değişmesine neden oldu. Motorine bu hafta iki defa indirim yapılırken bu gece üçüncü indirimin yapılacağı açıklandı.

PETROL FİYATLARI DÜŞTÜ!

Küresel petrol piyasalarında fiyatlarda gerilemeler meydana gelmeye devam ediyor. Rusya’nın tavan fiyat uygulayan ülkelere petrol satışını yasaklaması piyasalarda bir dengesizlik oluşturdu. Bu kapsamda petrol fiyatlarında düşüşler başladı. Brent petrolün varili 81 dolar seviyesine kadar geriledi. Bu durum Türkiye gibi petrol ürünlerini ithal eden ülkelerde ise maliyet düşüşü elde edilmesini sağladı.

MOTORİN FİYATINA İKİ İNDİRİM YAPILMIŞTI!

Motorinin litre fiyatına bu hafta iki defa indirim uygulandı. Önce 1.02 TL indirim yapılan motorine bir gün sonra da 65 kurul daha indirim yapıldı. Bu iki indirim ile beraber benzin ile motorin fiyatları arasında fark iyice kapandı. 1 TL’nin altına düşen fark ile bundan sonraki fiyatlamalar merak ediliyordu. Şimdi bu fark tamamen kapanacak.

MOTORİNDE YENİ İNDİRİM BELLİ OLDU!

Akaryakıt sektörü kaynaklarına göre motorinin litre fiyatında bir indirim daha belli oldu. Bu gece yarısından itibaren geçerli olacak indirim ile beraber motorinin fiyatı 68 kurul daha ucuzlayacak. Bu fiyat değişimi ile hafta sonuna girilirken akaryakıt fiyat tabelaları yine değişecek ve indirim pompa fiyatlarına yansıtılacak.

BENZİNDE FİYAT DEĞİŞMİYOR!

Motorin fiyatlarında 3 defa indirim olurken benzin fiyatlarında herhangi bir değişim meydana gelmiyor. Benzin maliyetlerinde yapılan hesaplamalarda fiyat değişimine dair bir alan oluşmadığı bildirildi. Ancak benzin indiriminin gelecek hafta gündeme alınabileceği belirtildi. Bu maliyet hesaplaması için fiyatlamaların takip edileceği ifade ediliyor.

BENZİN VE MOTORİN ARASINDA FİYAT FARKI KALMADI!

Bu gece motorin fiyatına gelecek olan indirim hesaba katılmadan şu anda İstanbul’da motorinin litre fiyatı 21,82 TL’den satılıyor. Yine İstanbul’da benzinin litre fiyatı 21,14 TL olarak uygulanıyor. Bu gece motorin indirimi devreye girdikten sonra motorinin litre fiyatı 21,14 TL’ye düşecek. Böylece benzin ve motorin fiyatı eşitlenmiş olacak.