Akaryakıt Zamlarından Sonra 10 Araç Sahibinden Dokuzu Kontak Kapattı!

Akaryakıta peş peşe gelen zamların ardından 10 araç sahibinden 9'u kontak kapattı. Ipsos tarafından yapılan araştırmada araçların önceki dönemlere göre daha az kullanıldığı tespit edildi.
Akaryakıt Zamlarından Sonra 10 Araç Sahibinden Dokuzu Kontak Kapattı!

IPSOS tarafından yapılan araştırma akaryakıt fiyatlarındaki artışın araç kullanımını azalttığını gözler önüne serdi. Araştırmaya göre 4 araç sahibinden üçü akaryakıt zamlarından sonra ailecek araba gezintilerinden vazgeçti. Her 10 araç sahibinden yedisi artık alışverişe araba ile gitmiyor. 10 araç sahibinden dokuzu da eskiden arabasını istediği her zaman kullanırken şimdi gerekli olmadıkça kullanmadığını ifade etti.

10 KİŞİDEN 7'Sİ İŞE TOPLU TAŞIMA İLE GİDİYOR

Araştırmada her on araç sahibinden yedisi, daha önce arabayla gittiklerin işlerine artık toplu taşıma kullanarak gittiklerini belirtti. Alternatif çözüm olarak yakında oturan iş arkadaşları ile işe gidiş gelişlerde ortak araç kullanmaya başlanıldı. Araç sahiplerinin neredeyse yarısından fazlası bu yöntem ile akaryakıt masraflarını düşürmeye çalışıyor.

Akaryakıt Zamlarından Sonra 10 Araç Sahibinden Dokuzu Kontak Kapattı!

Akaryakıtta peş peşe gelen zamlardan sonra araç sahipleri eskiye nazaran araçlarını daha az kullanmaya başladılar. %91 araç sahibi araçlarını daha az kullandığını belirtti. %8'lik kısım ise her zamanki gibi kullanmaya devam ettiğini söylüyor. Araç sahiplerinden %87'si zamlardan önce istedikleri her zaman arabalarını kullanırken şimdi gerekli olmadıkça kullanmıyor. Hafta sonu araba ile gezmeye gitmeyenlerin oranı %76, alışverişe arabayla gitmeyenlerin oranı da %69 oldu.

DEPOYU TAMAMEN DOLDURMA DEVRİ KAPANDI

Akaryakıt Zamlarından Sonra 10 Araç Sahibinden Dokuzu Kontak Kapattı!

Yapılan araştırmada her 100 araç sahibinden 9'unun artık daha az benzin aldığı, %51'lik kesiminde artık depo doldurmak yerine gerektiği kadar yakıt aldığı, %39'un da deposunu hiçbir zaman tam doldurmadığı belirlendi. Araç sahiplerinden %60'ı aracını satmayı düşünmüyor fakat %12'lik kısım arabasını satıp yenisini almak istiyor. Araç sahiplerinin %28'i de arabasını satıp yenisini almayı düşünmüyor.