Akaryakıtta çifte indirim! Benzin ve motorin fiyatları değişiyor!

Akaryakıt fiyatlarında yine değişime gidildiği bildirildi. Benzine ve motorine gelen zamların ardından bugün çifte indirim yapılacağı açıklandı.
Akaryakıtta çifte indirim! Benzin ve motorin fiyatları değişiyor!

Türkiye’de akaryakıt fiyatları ile alakalı olarak önemli gelişmeler yaşanmaya devam ediliyor. Bu hafta içinde hem benzine hem de motorine zam yapılmıştı. Bugün akaryakıt sektörü kaynakları tarafından verilen bilgilere göre ise hem benzinde hem de motorinde litre fiyatından indirim yapılacak. Akaryakıt indirimine dair ayrıntılar belli oldu.

PETROL FİYATLARINDA DEĞİŞİM YOK!

Akaryakıt indiriminin neden kaynaklandığı merak konusu olurken gözler petrol fiyatlarına çevrildi. Petrol fiyatlarında son 24 saat içerisinde herhangi bir düşüş meydana gelmedi. Brent petrolün varil fiyatı 86 dolar seviyesinde kalmaya devam ediyor. Ancak Çin’deki kapanmanın büyük bir oranda sona erecek olması piyasaya bir rahatlama sağladığı görülüyor.

DOLAR KURU DÜŞMEDİ!

Akaryakıt fiyatlarını belirleyen bir diğer parametre ise dolar kuru oluyor. Dolar kuru 18,81 TL seviyesinde işlem görmeye devam ediyor. Benzin ve motorin zamları yapıldığında da dolar kuru bu seviyeden işlem görüyordu. Maliyetlerin dolar kuru tarafından bir düşüş gerçekleşmedi. Akaryakıt indiriminde dolar kurunun bir etkisinin olmadığı bildirildi.

BENZİN VE MOTORİNE İNDİRİM!

Benzin ve motorin fiyatlarına bu gece yarısından itibaren indirim uygulanacağını akaryakıt sektörü kaynakları bildirdiler. Buna göre hem benzinin hem de motorinin litre fiyatında eşit miktarda indirim yapılacak. Bu gece yarısından itibaren benzinin ve motorinin litre fiyatı 60 kuruş ucuzlayacak. Akaryakıt almak için bu geceyi bekleyecek olan araç sahipleri litre başı 60 kuruş kazanca geçecekler.

BENZİN VE MOTORİN FİYATLARI NE KADAR?

Gelen son zamlarla beraber akaryakıt fiyat değişimleri merak konusu oluyor. Buna göre İstanbul’da motorinin litre fiyatı 24,08 TL, benzinin litre fiyatı ise 21,71 TL olarak uygulanıyor. Bu gece bu fiyatlar üzerinden 60 kuruş indirim yapılacak. Diğer illerde nakliye maliyetlerinden dolayı akaryakıt fiyatları küçük miktarlarda farklı olabiliyor.