Akaryakıtta dolar krizi! Benzin, motorin ve LPG için dev zamlar açıklandı!

Dolar kurunda yaşanan şok yükselişin ardından akaryakıt fiyatlarına yüksek tutarlı zamların geleceği açıklandı. Benzin, motorin ve LPG için uygulanacak yeni zamlar belirlendi. Akaryakıt fiyatları ne kadar zamlanacak?
Akaryakıtta dolar krizi! Benzin, motorin ve LPG için dev zamlar açıklandı!

Türkiye ekonomisinde dolar kuru krizi yaşanıyor. Merkez Bankası’nın dolar kurunu 2 yıl boyunca milyarlarca dolar harcayarak baskılaması sonucunda dolar kuru olması gereken seviyenin çok altında kalmıştı. Yeni gelen ekonomi yönetimi bu politikadan vazgeçip dolar üzerindeki baskıyı kaldırınca kur olması gereken yere doğru hızlı bir şekilde yükseldi. Bu kur farkı da özellikle akaryakıtta maliyetleri yükseltti ve akaryakıt için yüksek tutarlı zamların kapısı aralandı.

PETROL FİYATLARI STABİL!

Akaryakıt için ciddi zamlar açıklanırken petrol fiyatlarında kayda değer bir değişiklik olmadığı görülüyor. Brent petrolün varil fiyatı 77 dolar seviyesinde hareket ediyor. Alınan zam kararının petrol maliyetlerindeki artıştan kaynaklanmadığı böylece ortaya çıktı. Akaryakıt zammının tek nedeni dolar kurunun sert yükselişi oldu.

DOLAR KURU ÇILDIRDI!

Dolar kurundaki son durum ile beraber akaryakıt zamları açıklanabiliyor. Dolar kuru şu anda 23,30 TL seviyesinde işlem görürken kurun daha yüksek noktalara ulaşmasından endişe diliyor. Dolar kurundaki bu sert yükseliş akaryakıt maliyet hesaplamalarını değiştirdi. Artan maliyetlerden dolayı da yapılan son hesaplamada zam kaçınılmaz hale geldi.

AKARYAKIT ZAMLARI BELLİ OLDU!

Akaryakıt sektörü kaynakları tarafından yeni akaryakıt zamlarına dair bilgiler kamuoyu ile paylaşıldı. Buna göre benzinin litre fiyatına 2,70 TL, motorinin litre fiyatına 1,37 TL ve LPG Otogaza da 67 kuruş zam yapılacak. Zamlar bu gece yarısından itibaren pompa fiyatlarına yansıtılacak.

ZAMLI AKARYAKIT FİYATLARI!

Bu gece yarısı gelecek olan akaryakıt zamlarının ardından akaryakıt fiyat tabelası da değişecek. Benzinin litre fiyatı İstanbul’da 23,99 TL’ye, Ankara’da 24,35 TL’ye ve İzmir’de 24,38 TL’ye çıkacak.

Motorinin litre fiyatı ise İstanbul’da 22,11 TL’ye, Ankara’da 22,50 TL’ye, İzmir’de 22,52 TL’ye yükselecek.