Akaryakıtta indirim rüzgarı! İstanbul, Ankara, İzmir benzin ve motorin fiyatları değişti!

Araç sahiplerinin merakla bekledikleri benzin ve motorin indirimleri gerçekleşti. İndirim sonrasında benzin ve motorin fiyatları yeniden belirlendi. İstanbul, Ankara, İzmir akaryakıt fiyatları ne kadar oldu?
Akaryakıtta indirim rüzgarı! İstanbul, Ankara, İzmir benzin ve motorin fiyatları değişti!

Akaryakıt fiyatlarına dair önemli gelişmeler yaşanıyor. Küresel petrol piyasalarında yaşanan krizin ardından fiyatlar sert gerileyince Türkiye’de akaryakıt indirimleri gündeme geldi. 8 Aralık tarihi itibariyle de hem benzinde hem de motorinde indirimler pompa fiyatlarına yansıtıldı. Otomobil sahipleri yeni fiyatlar üzerinden benzin ve motorin satın almaya başladılar.

PETROL FİYATLARI PARAŞÜTSÜZ DÜŞÜYOR!

Küresel petrol piyasalarında oldukça sorunlu bir süreç yaşanıyor. Rusya’ya karşı yaptırımlar, OPEC’in üretim kısıntısına devam edileceği kararı, Çin’de yeniden kapanma ihtimali küresel petrol piyasalarını vurdu. Brent petrolün varil fiyatı 80 doların altına gerilediğinde benzin ve motorin için indirim kararları gelmişti. Şimdi brent petrolün varil fiyatında son 24 saat içerisinde yüzde 2 düşüş oldu ve 77 dolar seviyesi görüldü.

HEM BENZİNE HEM DE MOTORİNE İNDİRİM GELDİ

Türkiye’de akaryakıt maliyetleri yeniden hesaplanınca indirim kanalı açılmıştı. Akaryakıt sektörünün verdiği bilgilere göre benzinin litresine 2,05 TL, motorinin litresine ise 1,87 TL indirim yapılacaktı. Bu indirimler resmileşti ve gece yarısı itibariyle pompa fiyatlarına yansıtıldı. Hem motorinin hem de benzinin fiyatında indirime gidildi.

YENİ İNDİRİMLER GELİR Mİ?

Benzin ve motorin için vatandaşlar şimdi yeni indirimlerin gelip gelmeyeceğini merak etmeye başladılar. Akaryakıt sektörü kaynakları tarafından verilen bilgilere göre petrol fiyatlarının takip edildiği ve fiyat düşüşlerinin devam etmesi halinde hem benzinde hem de motorinde hafta sonuna girilmeden bir fiyat indirimi daha gündeme gelebilecek. Henüz kesinleşmiş yeni bir indirim kararı bulunmuyor.

BENZİN VE MOTORİN FİYATLARI NE KADAR OLDU?

Benzin ve motorin fiyatlarına uygulanan yüksek çaplı indirimlerin ardından yeni fiyatlar merak konusu oldu. İstanbul’da benzinin litre fiyatı 18,14 TL’ye, motorinin litre fiyatı 21,10 TL’ye düştü. Ankara’da ise benzin 18,33 TL’den, motorin 21,26 TL’den satılmaya başlandı. İzmir akaryakıt fiyatları ise benzinde 18,33 TL, motorinde 21,33 TL olarak uygulanmaya başlandı.