Akbank 100 Bin TL kredi veriyor! 2. el otomobil alacaklara düşük faizli destek!

İkinci el otomobil alırken taşıt kredisi imkanı arayanlara Akbank bekledikleri haberi verdi. Akbank tarafından müşterilere aylık yüzde 1,89 faizle ikinci el taşıt kredisi veriliyor.
Akbank 100 Bin TL kredi veriyor! 2. el otomobil alacaklara düşük faizli destek!

Türkiye’de artan otomobil fiyatlarından dolayı taşıt kredileri çok daha önemli bir hale geldi. Özellikle ikinci el otomobil satın alırken taşıt kredisi kullanmak isteyenlerin sayısı bir hayli arttı. Bu kişiler için bankalar pek cazip imkanlarla taşıt kredisi vermiyorlar. Ancak Akbank bir sürpriz yaparak ikinci el otomobiller için çok avantajlı bir taşıt kredisi kampanyası açıklandı.

AKBANK İKİNCİ EL TAŞIT KREDİSİ KAMPANYASININ ÖZELLİKLERİ NELERDİR?

Akbank’ın ikinci el taşıt kredisi kampanyasının ayrıntıları çokça merak ediliyor. Bu kapsamda vatandaşlara ikinci el taşıt satın alırken sağlanan kredi imkanının detayları araştırılıyor. Akbank ikinci el otomobilleri satın alırken müşterilerine belirli koşullarda taşıt kredisi imkanı sağlıyor.

İkinci el otomobil satın alırken Akbank’tan taşıt kredisi kullanılacaksa önce otomobilin kasko değerine bakılıyor. Ardından ise kredi vadesi belirlenebiliyor. Aynı zamanda ne kadar kredi verilebileceği de kasko değeri üzerinden hesaplanıyor. Örneğin 400 Bin TL’ye kadar kasko değeri olan bir ikinci el otomobile 48 aya kadar vade yapılabilirken aynı araç için yüzde 70 oranında kredilendirme uygulanarak en fazla 280 Bin TL kredi verilebiliyor. Kasko değeri 400 Bin TL ile 800 Bin TL arasına çıkarsa o zaman 36 aya kadar vade ve yüzde 50 oranında kredilendirme yapılabiliyor.

Akbank’tan ikinci el otomobiller için taşıt kredisi kullanılacaksa hesaplanan aylık kredi taksiti hane halkı aylık ortalama gelirinin yüzde 50’sini geçmemesi gerekiyor. Müşteri eğer tercih ederse otomobile kasko sigortası yaptırılabiliyor. Satın alınan araç üzerine banka lehine rehin tesis ediliyor. Kredi kapatıldığında ise bu rehin işlemi otomatik olarak kalkıyor. Akbank en fazla 10 yaşında ikinci el otomobiller için kredi imkanı veriyor. Araç yaşı ile kredi vadesinin toplamı 144 ayı yani 12 yılı geçmemelidir.

2. EL TAŞIT KREDİSİ MALİYET HESAPLAMASI

Akbank 100 Bin TL kredi veriyor! 2. el otomobil alacaklara düşük faizli destek!

İkinci el taşıt kredisi kullanacaklara Akbank bu imkanı aylık yüzde 1,89 faizle veriyor. 48 ay vadeli 100 Bin TL kredi kullanımında aylık taksit 3.505 TL oluyor. Bu kredi için bankaya toplam 168.878 TL ödeme yapılıyor.