Akbank 750 Bin TL konut kredisinin taksit maliyet tablosunu yayınladı!

Konut kredisi çekmek için Akbank'ı tercih etmeyi düşünenler için kredi maliyet tablosu yayınlandı. Akbank'ın 750 Bin TL konut kredisi için istediği aylık taksit belli oldu.
Akbank 750 Bin TL konut kredisinin taksit maliyet tablosunu yayınladı!

Türkiye'de konut sahibi olmak isteyenlerin sayısı deprem felaketinden sonra epeyce yükseldi. Ailesini depreme güvenli evlerde yaşatmak isteyenler yeni konut satın alma yolunu tercih ediyorlar. Ancak konut fiyatlarının yüksek olmasından dolayı konut finansmanları her zamankinden daha fazla önemli hale geldiler. Akbank da konut kredisi kampanyası kapsamında talep ettiği maliyetlere ilişkin açıklama yaptı. Akbank'ın konut kredisi kampanyasının dikkat çeken detayları nelerdir? 

AKBANK'TAN KONUT ALACAKLARA EV KREDİSİ

Konut satın almaya karar verenler tüm fiyatı peşin olarak ödeme imkanı bulamayabiliyorlar. Bu durumda ise konut kredileri bu kişilerin en büyük destekçileri oluyorlar. Konut kredisi imkanlarını değerlendirmek isteyenlere yönelik Akbank yeni bir açıklama yaptı. Akbank'ın konut kredisi kampanyası ile alakalı olarak yaptığı açıklamada müşterilerin kullanacakları kredilerin maliyetlerine dair detaylı bilgilendirme yapıldı. 

Akbank müşterileri konut kredisi çekmek için bankaya başvuru yapmaları halinde aylık yüzde 2,05 oranında kredi faizi ile karşılaşıyorlar. Bu faiz oranı kamu bankalarına kıyasla daha yüksek olsa da özel bankaların arasında ise en düşük konut kredisi faizlerinden birisi oluyor. Kamu bankalarının kolay kolay konut kredisi vermemeleri ise Akbank'ı bir adım öne çıkarabiliyor. 

Akbank müşterileri konut kredisi kullanmak istediklerinde 120 aya kadar vade ile bu finansman desteğini alabiliyorlar. 120 ay vadeye yayılan konut kredisi borcu nedeniyle daha yüksek faiz maliyeti ortaya çıksa da aylık taksit tutarı bir daha düşük olabiliyor. Bundan dolayı insanlar bu faiz maliyetini göze alarak ödenebilecek aylık taksitlerle konut kredisi çekmeyi tercih edebiliyorlar. Ödeme imkanı olanlar ise 120 ay yerine 60 ay vadeli olarak kullanıp daha düşük faiz maliyeti avantajı elde edebiliyorlar. Bu durumda ödenmesi gereken aylık taksit tutarı daha yüksek oluyor. 

Akbank'tan konut kredisi kullanılması durumunda müşterinin satın alacağı konuta Akbank lehine ipotek konuluyor. Kredi borcu kapanana kadar müşteri bu konutu Akbank'tan habersiz şekilde satamıyor. Kredi borcu bittiğinde ise bu ipotek kaldırılıyor. 

750 BİN TL KONUT KREDİSİ MALİYETİ

Akbank 750 Bin TL konut kredisinin taksit maliyet tablosunu yayınladı!

Akbank'tan konut kredisi çekilmesi durumunda müşterilerin kredi hesaplamaları aylık yüzde 2,05 oranlı faizle yapılıyor. 120 ay vadeli 750 Bin TL konut kredisi çekilmesi durumunda müşteriler vade süresince bankaya her ay 16.850 TL kredi taksiti ödüyorlar.