Akbank EYT ihtiyaç kredisi kampanyası başlattı

EYT kanun teklifi meclisten geçerken SGK prim borcu olanlara EYT kredisi veren bankalar arasına Akbank'ta katıldı.
Akbank EYT ihtiyaç kredisi kampanyası başlattı

Kahramanmaraş'ta yaşanan deprem felaketi sonrasında meclisin zorunlu olarak çalışmalarına ara vermesi ile EYT yasası da gecikmişti. 7 Şubat tarihinde meclisin gündeme alması beklenen kanun teklifi deprem sonrası dün gece yapılan görüşmeler ile kabul edilmişti. 

Söz konusu yasanın uygulamaya girmesi için son aşama olarak Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından onaylanması ve Resmi Gazete'de yayımlanması adımları kaldı. Bunun ardından emeklilik başvuruları başlayacak. Ancak SGK prim borcu olanlar bu haktan yararlanamayacak. 

SGK PRİM BORCU OLANLARA EYT KREDİSİ! 

Akbank tarafından yapılan açıklamada SGK prim borcu olan kişilere yönelik olarak EYT ihtiyaç kredisi verileceği ilan edildi. Kampanya duyurusunda "EYT kredinizi Akbank’tan hemen kullanarak emekliliğe ilk adımınızı atabilirsiniz. Dilerseniz hemen şimdi aşağıdaki belgelerle birlikte şubelerimize başvurabilir, avantajlı faiz oranlarıyla kredinizi kullanabilirsiniz" ifadelerine yer verildi. Başvuru şartları ise;

aiz oranlarının; kredi tutarı, kredi vadesi, müşteri risk skoru ve benzeri nedenlerle kişi özelinde değişebildiğini bilmenizi isteriz. Tabloda belirtilen örnek kredi bilgileri, en iyi risk skoruna sahip müşterilerimize sunulan faiz oranları ile oluşturulmuştur.

Talep ettiğiniz vade ve tutara göre size özel sunulan faiz oranları hakkında şubelerimizden bilgi alabilirsiniz.

Kredi başvurusu ve kullanımını sadece şubelerimizden yapabileceğinizi bilmenizi isteriz. Kredi masrafını içeren örnek ödeme planı ve yıllık maliyet oranını aşağıdaki tabloda bulabilirsiniz.

Hayat sigortası prim tutarı; kredi tutarı, kredi vadesi, faiz oranı ve krediyi kullanacak olan kişinin yaşına göre değişiklik göstereceğinden toplam geri ödeme tutarına dahil edilmemiştir.

Akbank EYT ihtiyaç kredisi kampanyası başlattı

AKBANK İHTİYAÇ KREDİSİ HESAPLAMA TABLOSU! 36 AY VADELİ 50.000 TL KREDİNİN AYLIK TAKSİT TUTARI KAÇ TL?

Akbank ihtiyaç kredisi paketinde ödemeler kredi tutarı ve vadeye göre belirlenirken 36 ay vadeli 50 bin TL kredinin aylık taksit tutarı 2 bin 98 TL olarak gerçekleşecek.