Akbank faizi indirdi, 2. el araç almak kolaylaştı! 100 Bin TL taşıt kredisi taksit hesaplaması!

Otomobil satın almak isteyenlere Akbank tarafından düşük faizli taşıt kredisi veriliyor. Akbank çok kapsamlı bir kampanya ile 2. el araç alacaklara nakit desteği sağlıyor.
Akbank faizi indirdi, 2. el araç almak kolaylaştı! 100 Bin TL taşıt kredisi taksit hesaplaması!

Türkiye'de otomobil satın almak isteyenler finansman desteklerini araştırıyorlar. Bankalar taşıt kredileri ile müşterilerin bu ihtiyaçlarını karşılıyorlar. Ancak taşıt kredilerinde 2. el araçlar için verilen krediler ön plana çıkmaya başladı. Araç fiyatlarının çok yükselmesinden dolayı sıfır kilometre araçlara olan talepler azaldı. Ayrıca sıfır kilometre araçların bulunabilirliği de azaldı. Buna karşın ikinci el otomobil piyasasına olan ilgi arttı.

Son resmi verilere göre Aralık ayında Türkiye'de ikinci el otomobil satışlarında yüzde 25 oranında artış meydana geldi. ikinci el otomobiller için kullandırılan taşıt kredileri de çok daha fazla sorgulanıyor. Akbank da çok kapsamlı bir kampanya ile müşterilerin karşısına çıktı. 

AKBANK İKİNCİ EL TAŞIT KREDİSİ KAMPANYASI!

Akbank'ın ikinci el taşıt kredisi kampanyası ile çok geniş imkanlarla müşteriler araç satın alırken nakit destek temin edebiliyorlar. Üstelik bunu yaparken de az da olsa bir maliyet avantajı elde edebiliyorlar. Akbank ikinci el taşıt kredisi kampanyası kapsamında müşterilerin hangi şekilde kredi çekebilecekleri belirlendi. 

Akbank ikinci el taşıt kredisinde azami vade süresi araçların kasko değerlerine göre şu şekilde oluyor:

-400 Bin TL'ye kadar olan ikinci el araçlara 48 aya kadar vade

-400 Bin TL ile 800 Bin TL arası ikinci el araçlara 36 aya kadar vade

-800 Bin TL ile 1.2 Milyon TL arası ikinci el araçlara 24 aya kadar vade

-1,2 Milyon TL ile 2 Milyon TL arası ikinci el araçlara 12 aya kadar vade ile taşıt kredisi kullandırılıyor. 

KAÇ YAŞINDA İKİNCİ EL ARAÇLAR İÇİN TAŞIT KREDİSİ ÇEKİLEBİLİR?

Akbank'ın ikinci el taşıt kredisi kampanyası kapsamında 10 yaşına kadar araçlar için taşıt kredisi çekilebiliyor. Ancak bunun için bir formül uygulanıyor. Kullanılacak olan kredinin vadesi ile otomobilin yaşının toplamı en fazla 144 ay olabiliyor. 10 yaşında ikinci el otomobil için en fazla 24 aya kadar taşıt kredisi verilebiliyor. 

İKİNCİ EL TAŞIT KREDİSİ MALİYET TABLOSU!

Akbank faizi indirdi, 2. el araç almak kolaylaştı! 100 Bin TL taşıt kredisi taksit hesaplaması!

Akbank tarafından ikinci el taşıt kredisi için maliyet tablosu yayınlandı. Buna göre müşterilere ikinci el taşıt kredisinde Akbank aylık yüzde 1,89 oranında faiz uyguluyor. 100 Bin TL taşıt kredisinin 12 ay vadeli kullanılması durumda taksiti 9.667 TL, 24 ay vadeli kullanılması durumunda taksiti 5.506 TL, 36 ay vadeli kullanılması durumunda taksiti 4.155 TL ve 48 ay vadeli kullanılması durumunda taksiti 3.505 TL olarak hesaplanıyor.