Almanya acil işi alımı yapıyor! Bu mesleklerde yıllık 36.000 euro maaş veriliyor!

Türkiye’den yurt dışına giderek çalışmak isteyenler yurt dışı iş ilanlarını inceliyorlar. Yurt dışında Türk vatandaşlarına Almanya’da yeni imkanlar açılıyor. Almanya’da 3.000 euro maaşla nasıl iş bulunur?
Almanya acil işi alımı yapıyor! Bu mesleklerde yıllık 36.000 euro maaş veriliyor!

Türkiye’de ekonomik koşullardan dolayı bazı vatandaşlar çalışmak için yurt dışı seçeneklerini değerlendiriyorlar. Yurt dışına çalışmak için giden vatandaşlar döviz ile maaş alarak para biriktirebilme imkanı buluyorlar. Türkiye’de ise yüksek enflasyondan dolayı maaşlar her geçen gün daha da eriyor. Yurt dışına çalışmaya gitmek isteyen Türk vatandaşlarının en çok tercih ettikleri ülke ise Almanya oluyor.

ALMANYA’DA İŞ AÇIĞI ZİRVE YAPTI!

Almanya’da yaşlı nüfus alarmı verildi. Yaşlanan nüfustan dolayı Almanya’da çok sayıda meslekte çok önemli bir açık meydana geldi. Yaklaşık 2 yıldır bu sorun ile baş etmeye çalışan Alman yetkilileri hedefledikleri çözüme henüz ulaşamadılar. Hatta bazı hizmetlerde personel açığından dolayı ülke genelinde aksamalar meydana geliyor. Bu iş açığı sorununun 2030 yılında zirve yapacağı hesapları yapılırken işçi açığının kapatılması için yeni kanunlar çıkartılıyor.

ALMANYA’DA ÇALIŞMAK KOLAYLAŞTI!

Almanya’da çalışan sorununu çözebilmek için yurt dışından gelerek çalışacak olanlara devlet tarafından özel imkanlar sağlanıyor. Bu kişilerin çalışmalarına imkan verilirken ülkeye adapte olabilenlere sürekli çalışma izni ve vatandaşlık gibi imkanlar da sağlanıyor. Bu imkanları değerlendirenler Almanya’da çalışma hayatı içerisinde kendilerine yer bulabiliyorlar.

DEVLET YARDIMCI OLUYOR!

Almanya’da çalışacak olan yabancılara devlet tarafından çeşitli destekler veriliyor. Bu kişilerin Almanca eğitimleri almaları, barınmalarının sağlanması gibi çeşitli programlar uygulanıyor. Adaptasyon aşamasını geçen kişiler için Almanya’da ek olarak çeşitli haklar da veriliyor. Bu hakların kullanılması ile Almanya’da hem çalışmak daha kolay oluyor hem de yaşam standardında artış sağlanabiliyor.

MAAŞLAR 3.000 EURO’DAN BAŞLIYOR!

Almanya’da çalışmak isteyenlerin en çok merak ettikleri konu maaş oluyor. Öncelikle Almanya’da asgari ücret bir meslek sahibine verilen bir ücret değil. Niteliksiz çalışanlara verilen ücret olan asgari ücret Türkiye’den Almanya’ya gidecekleri pek ilgilendirmiyor. Açık olan işler için personel alımı yapılması istendiği için mesleklere göre personel bulunuyor. Maaşlar da mesleklerin niteliğine göre artıyor. Ancak en düşük maaşın bu çerçevede en az 3.000 euro olduğu bildirilirken 10.000 euroya kadar aylık kazançlar çıkabiliyor.

HANGİ MESLEKLER ARANIYOR?

Almanya’da hangi mesleklerde açık olduğu da araştırılıyor. Almanya’da hizmet sektöründe geniş bir çalışan açığı bulunuyor. Bunun yanında inşaat, makine, bilgisayar gibi alanlarda teknisyenler aranıyor. Ayrıca sağlık hizmetlerinde de görev yapabilecek insanlar Almanya’da kolayca iş bulabiliyorlar.