Almanya'da çalışacak Türklere 201 Bin TL işe başlama ikramiyesi!

Almanya’da yaşlı nüfus büyük bir iş açığına neden olurken Alman hükümeti buna çözüm bulmak için yeni bir imkanı sundu. Almanya’ya gidip çalışacak bazı meslekler için işe başlama ikramiyesi verilecek. Bu kapsamda 8.000 Euro ödeme yapılacağı bildirildi.
Almanya'da çalışacak Türklere 201 Bin TL işe başlama ikramiyesi!

Almanya son yıllarda sık sık iş açığı meselesi ile gündem oluyor. Yaşlı nüfus nedeniyle Almanya’da tüm sektörlerde ve hizmetlerde büyük bir iş açığı meydana geldi. Alman hükümeti bunu ortadan kaldırmak için yurt dışından işçi getirilmesini de kolaylaştırdı. Ancak yine de çözüm bulunamayınca bu sefer işe başlama ikramiyesini devreye sokuyor. Peki Almanya’da işe başlama ikramiyesi nedir?

İŞE BAŞLAMA İKRAMİYESİ VERECEKLER?

Almanya’da bazı mesleklerde çok büyük açıklar meydana geldi. Bu açıkların kapatılması için belirli şartlarda yurt dışından işçi alımı yapılacak. Ancak bunun teşvik edilmesini sağlamak için yeni bir uygulama devreye giriyor. Buna göre Almanya’ya giderek çalışacak olanlara çalışmaya başlarken hükümet tarafından 8.000 Euro ikramiye verilecek. Bu paranın TL karşılığı 201 Bin TL oluyor. Almanya’da çalışmayı kabul edenler bu ödemeyi alabilecekler.

TAVSİYE EDENE DE İKRAMİYE

Almanya özel mesleklerde çalışacak personelleri tavsiye edeceklere de ikramiye ödemesi yapılacağını açıkladı. 8.000 Euro ikramiyeden bu kişiler de yararlanabilecekler. Ancak her meslek için bu uygulama geçerli değil. Şu anda hemşire, ameliyathane veya cerrahi asistanlar için bu uygulama yapılıyor. Çok sayıda özel hastanede ise çalışacak personel getireceklere 2.000 Euro ayrıca prim veriliyor.

ŞARTLARI NELER?

Çalışacak olan kişilerin Alman vatandaşı olma şartı bulunuyor. Yeterli seviyede Almancası olan bir kişi Türkiye’den çalışma vizesi ile de giderek bu işlerde çalışabilecekler. Çalışma vizesi için iş başvurusunun olumlu sonuçlanıp davetiye gönderilmesi yeterli oluyor. B1 veya B2 düzeyince Almanca bilindiği vize başvurusu sırasında kanıtlanması gerekiyor.

BAŞKA MESLEKLERE DE İKRAMİYE VAR

Sağlık sektörü dışında sıkıntısı yaşanan başka mesleklerde de ikramiye imkanı bulunuyor. Öğretmenlere Bavyera Eyaleti’nde başka yerden giderek işe başlamaları durumunda 4.000 Euro işe başlama ikramiyesi veriliyor. Teknik elemanlar ve uçuş personelleri de bu imkandan yararlanabilme hakkına sahip oluyorlar. Almanya’ya Türkiye’den gidecek olanlar burada hem işe girip işe başlama ikramiyesi alıyorlar hem de mesleklerine göre değişmekle beraber 2.500 Eurodan 10.000 Euroya kadar maaşla iş sahibi oluyorlar.