Altın borcu düğünü olanlar aman dikkat! İslam Memiş Dünya Altın Konseyi açıkladı diyerek yeni fiyat tahmini yaptı

Altın fiyatlarında başlayan düşüş son derece sert bir etki yaratırken hem elinde altını olanlar hem de altın almak isteyenler, altın borcu bulunanlar ve düğünü olanlar fiyatları araştırmaya başlamıştı. İslam Memiş son dakika yorumları ile yeni altın tahmini yaptı.
Altın borcu düğünü olanlar aman dikkat! İslam Memiş Dünya Altın Konseyi açıkladı diyerek yeni fiyat tahmini yaptı

Altın borcu düğünü olanlar aman dikkat! İslam Memiş Dünya Altın Konseyi açıkladı diyerek yeni fiyat tahmini yaptı - ABD Merkez Bankası FED Başkanı Powell tarafından yapılan son enflasyon açıklaması piyasada büyük bir deprem etkisi yaratırken altında başlayan düşüş yatırımcılarda büyük şok yaratmıştı. 

Özellikle de yüksek fiyattan altın alan kişiler yaşanan yükseliş nedeni ile büyük panik yaşarken yapmış olduğu başarılı altın tahminleri ile adını duyuran İslam Memiş yeni tahminde bulundu. Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş "büyük tufan geliyor" iddiasında bulunarak yeni altın fiyatı tahminini açıkladı! 

ALTINDA DÜŞÜŞ DEVAM EDER Mİ, BU FİYATTAN SEVİYEDEN ALTIN ALINIR MI?

Altın fiyatları hakkında başarılı tahminleri ile adını duyuran İslam Memiş "Yine piyasalarımı manipüle etmeye devam ediyorlar. Altın ve gümüş fiyatları dip arayışında. Son demler, son fırsatlar... Özellikle mayıs sonrası yani haziran aylarında agresif yükselişlerin yaşanma ihtimali çok kuvvetli. Elinde TL bulunduran, elinde dolar veya döviz bulunduran, altının ons fiyatındaki ve altının gram fiyatındaki bu düşüşleri fırsata çevirmek isteyen yatırımcılar için bu haftanın önemli bir fırsat haftası olduğunu tekrar etmek isterim.

Bu fiyatlar kalıcı değil. Özellikle ons tarafından yaşanan sert düşüşlerle birlikte merkez bankaları da stoklarını artırmaya devam ediyorlar. Yılın son ayında dünyadaki bütün merkez bankalarının stoklarında ciddi anlamda yaklaşık 400 ton civarında altın alımı yaptığını da Dünya Altın Konseyi açıkladı. Bunların içerisinde Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası da 95 tonluk altın alımı yaptığını gördük" diyerek küresel çapta bir krizin kapıda olduğunu iddia etti. 

ALTIN FİYATLARI SEÇİMDEN NASIL ETKİLENİR, SEÇİM SONRASI ALTININ FİYATI NE OLUR?

Memiş yaklaşan seçime de dikkat çekerek "Merkez bankaları son 1-1,5 yıldır altın rezervlerini artırırken sen ne yapıyorsun? Ocak ayında altın alımını yüzde 16 civarında artıran merkez bankaları aslında şubat ve mart aylarında altın rezervlerini artırmaya devam edecek. Yılın ikinci çeyreğinin başında Dünya Altın Konseyi'nin raporlarında altın ve gümüş stoklarındaki artışı görmüş olacağız. Dünyadaki ülkelerinin ekonomileri artık öyle bir noktaya geldi ki, ekonomik krizin patlaması an meselesi. Büyük bir ekonomik tufanın aslında ilk çeyreğindeyiz" diyerek herkesin buna göre hazırlık yapması gerektiğini söyledi. 

NOT: Haberimiz İslam Memiş tarafından yapılan açıklamalardan derlenmiş olup, emlak365.com tarafından yatırım tavsiyesi verilmemiştir.