Altın fiyatları açılışta alev aldı! Gram ve çeyrek altının fiyatı güne rekorla başladı

FED tarafından yapılan şahin açıklamalar ile bir kere daha düşüşe geçen altın fiyatları gelen yeni veri akışları ile yönünü yeniden yukarıya çevirdi. 1 Mart 2023 dolar, euro kuru, döviz kurları, gram altın, çeyrek altının fiyatı yükselişe geçti.
Altın fiyatları açılışta alev aldı! Gram ve çeyrek altının fiyatı güne rekorla başladı

Altın fiyatları açılışta alev aldı! Gram ve çeyrek altının fiyatı güne rekorla başladı - Enflasyon verisinde yaşanan yükseliş sonrasında ABD Merkez Bankası FED tarafından faiz artırımı için yeniden Şahin mesajlar verilmesi ile altın fiyatlarında büyük düşüş yaşanmıştı. 

Ancak dün açıklanan ekonomik verilerin bir kere daha altını desteklemesi ile beraber yükseliş etkisi başlandı. Küresel ekonominin 2023 yılında yavaşlayacağına dair verilerin peş peşe gelmesi ile beraber altın yönünü yeniden yukarıya çevirmişti. Uluslararası piyasada ons altının fiyatı 1845 dolar seviyesine kadar çıkarken iç piyasada ise gram altın güne rekorla başladı. 

ALTIN FİYATLARINDA SON DURUM NE, GRAM VE ÇEYREK ALTININ FİYATI BUGÜN NE KADAR KAÇ TL OLDU?

Altın fiyatları yeni güne yükseliş yönlü başlamayı başardı. Küresel ekonomide yaşanan yavaşlama ile piyasada küçük bir deprem yaşandığını belirten ekonomistler yatırımcıların bir kere daha güvenli liman olan altına yönlendiklerini duyurdu. Altında yaşanan talep artışı ile beraber fiyatlarda da yükseliş başlandı. 

Altın fiyatları açılışta alev aldı! Gram ve çeyrek altının fiyatı güne rekorla başladı

Yaşanan yükseliş ile gram altın bir kere daha rekor tazelerken gram altının alış fiyatı 1.112,19 TL ve satış fiyatı 1.112,35 TL üzerinden işlem görmeye başladı. Çeyrek altının fiyatı ise 1.841 TL alış ve 1.863 TL satış seviyesi ile yeşil yönlü hareket etmeye devam ediyor. Ons altının fiyatı ise 1.833 dolar seviyesinde tutunmaya çalışıyor. 

Uluslararası Para Fonu (IMF) İdari Direktörü Kristalina Georgieva Pazartesi günü yapmış olduğu konuşmasında küresel ekonominin "geride bıraktığımız yıldan daha zorlu bir yıl" ile karşı karşıya olduğu yönünde uyarı yapmıştı. Amerika, Avrupa Birliği ve Çin ekonomilerinin aynı anda resesyona girmesi ile küresel piyasalarda alarm zilleri çalmaya başlamıştı.