Altın fiyatları için rekor tahmini! Selçuk Geçer açıkladı, ons ve gram altın uçacak!

Ünlü ekonomist Selçuk geçer altın fiyatlarına dair bir değerlendirme yaparak rekor beklentisini açıkladı. Ons ve gram altın fiyatlarının yükseleceğini söyleyen Selçuk Geçer altın yatırımcılarına da çok kritik bir uyarıda bulundu.
Altın fiyatları için rekor tahmini! Selçuk Geçer açıkladı, ons ve gram altın uçacak!

Altın piyasasında yaşanan fiyat çöküşünün ardından fiyatlar yeniden yükselmeye başladı. Ons altın fiyatı haftanın ilk işlem gününde 1.700 dolar sınırını aşmayı başardı. Gram altın ise 1.000 TL barajını güçlü bir şekilde kırdı. Altın piyasasındaki fiyat gelişmelerini ünlü ekonomist Selçuk Geçer yorumladı ve altın fiyatlarına dair beklentilerini açıkladı. Altın fiyatları neden yükseliyor? Altın fiyatları rekor seviyelere çıkar mı?

ALTIN PİYASASI YORUMU

Altın piyasasına dair bir değerlendirme yapan Selçuk Geçer, “Altın fiyatlarının yükselebileceğini söylemiştim. Çünkü büyük kurumlar, fonlar kendilerini ons altın üzerinden enflasyona karşı garanti altına alacaklar demiştim. Başka herhangi bir alternatifleri kalmadı. Avrupa’daki enflasyon rakamları ile beraber en hızlı yükselen ürünlerden birisi de ons altın oldu. Ons altın hızlı bir şekilde kendisini 1.700 dolar seviyesinin üzerine attı ve gram altın da 1.000 TL barajını aştı.” dedi.

ALTIN FİYATLARININ YÜKSELİŞİNİN NEDENİ NE?

Altın fiyatlarının neden yükseldiğini açıklayan Selçuk Geçer, “Altın fiyatlarında yükseliş eğilimi bir miktar daha devam eder ve sonrasında bir geri çekilme görebiliriz. Ancak sonrasında altında çok daha agresif hareketler göreceğiz. Çünkü yüksek enflasyon karşısında büyük kurumlar ve fonlar zorunlu olarak altın alacaklar. Bundan dolayı ons altında yine rekor seviyeleri görebiliriz.” ifadelerini kullandı.

ALTIN YATIRIMCISI NE YAPMALI?

Altın yatırımcısına kritik uyarılar yapan Selçuk Geçer, “Altın fiyatları yükselecek diyorum ama altın yatırımcısının dikkat etmesi gereken bir konu var. Altın piyasasında günlük, haftalık, aylık dalgalanmalar olacak. Bu olduğunda kesinlikle telaşa kapılıp yanlış kararlar vermeyin. Altın yatırımını uzun vadeli olarak değerlendirenlerin herhangi bir şekilde korkmalarına da gerek yok.” şeklinde konuştu.

ONS ALTIN VE GRAM ALTIN NE KADAR OLDU?

Ons altın ile gram altın için fiyat araştırmaları yapılmaya devam ediliyor. Gelen son verilere göre şu anda ons altın 1.715 dolar seviyesinden işlem görmeye devam ediyor. Gram altın ise 1.025 TL noktasında fiyatlanıyor.

Not: Burada yer alan değerlendirmeler yatırım kapsamında değildir. Yatırım yaparken kendi araştırmanızı yapmanız önerilir. Haberimizde kesinlikle yatırım tavsiyesi verilmemiştir.