Altın fiyatları rekor kıracak! Selçuk Geçer ons altın için bu fiyatı açıkladı!

Altın piyasasında ilerleyen günlerde hangi fiyatların görülebileceği oldukça merak ediliyor. Ünlü ekonomist Selçuk Geçer altın fiyatlarına dair rekor tahmininde bulundu.
Altın fiyatları rekor kıracak! Selçuk Geçer ons altın için bu fiyatı açıkladı!

Altın piyasasında çok önemli gelişmeler yaşanıyor. Altın yatırımı yapanlar fiyatlamaların ne zaman hızlı bir şekilde yukarı yönlü olacağını merak ediyorlar. Altın fiyatlarında henüz beklenen yükseliş hareketi gerçekleşmedi. Hatta bir süredir durağan fiyatlama takip edilirken geri çekilmeler oluyor. Altın fiyatlarına dair beklentilerini açıklayan ünlü ekonomist Selçuk Geçer rekor beklentisini net şekilde ifade etti.

ONS ALTIN GERİLEYİP KOŞMAYA BAŞLAYACAK!

Ons altındaki beklentisini ifade eden Selçuk Geçer, “Ons altında biraz daha gerileme görebiliriz. 1.880 dolar seviyelerine kadar geri çekilme olabilir. Ancak FED’in Haziran toplantısından sonraki süreçte altın fiyatlarında yükselişler başlayacak ve ons altın 2.300 dolara doğru koşacak.” dedi.

ALTIN FİYATLARI FAİZ İNDİRİMİ İLE UÇACAK!

FED’in faiz indirimi ile altın fiyatları arasındaki ilişkiye dikkat çeken Selçuk Geçer, “Veriler gösteriyor ki Haziran ayında FED 25 baz puanlık faiz artırımı yapacak ve bu zirve olacak. Ardından FED beklemeye geçecek. Bu yıl faiz faiz indirimi beklemiyorum. FED 5-6 ay faizleri yüksek seviyede tutacak ama enflasyon gerilemeye başladığında faiz indirimi yapacak. İşte o dönem altın fiyatları asıl yükselmesini yapacak.” ifadelerini kullandı.

FAİZ İNDİRİMLERİ BAŞLAMADAN ALTIN ALINMALI!

Ne zaman altın alınmalı sorusuna yanıt veren Selçuk Geçer, “FED faiz indirimlerine başlamadan önce altın almak gerekiyor. Tüm dünyada altın toplayacaklar. Gerekirse alıp 6 ay bekleyecekler. 6 ay beklemeyi göze almayan zaten altın almasın. Yatırımcı alıp satmayacak alıp bekleyecek. Altın piyasasında bunun önemini 1 yıllık süreçte çok daha iyi anlayacağız.” dedi.

ONS ALTIN REKOR KIRACAK!

Altın fiyatlarının rekor kıracağını belirten Selçuk Geçer, “Ons altın hakkında konuşuyorum. Bu seviyelerde bir süre daha kalacağız. Önümüzdeki 6 aylık süreçte ise rekor üstüne rekor kıracak bir ons altın göreceğiz. 2.500 dolara kadar yolu var. Gram altının hikayesi farklı, karıştırmayın.” ifadelerini kullandı.

Not: Burada yer alan değerlendirmeler yatırım kapsamında değildir. Haberimizde kesinlikle yatırım tavsiyesi verilmemiştir.