Altın fiyatları roket gibi fırlayacak! Altın kahini net tarih verdi!

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş altın fiyatlarına dair bir uyarıda bulunarak fiyatların yükseleceği tarihi açıkladı. Altın fiyatları ne zaman yükselecek?
Altın fiyatları roket gibi fırlayacak! Altın kahini net tarih verdi!

Altın piyasasında yaşanan çok sert düşüş hareketinin ardından bundan sonraki süreç merak konusu oldu. Ons altında iki gün içerisinde hemen hemen 100 dolarlık bir kayıp meydana geldi. Gram altın da buna bağlı olarak gerileyerek sert düştü. Bu fiyat hareketleri ise yatırımcıları endişelendirdi. Yatırımcılar altında tekrarlanan bir düşüş hareketine maruz kalmaktan endişe ediyorlar. Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş ise altın fiyatlarına dair önemli açıklamalarda bulundu.

ALTIN FİYATLARI DÜŞECEK DEMİŞTİ!

Altın fiyatlarındaki düşüşlerin kendisini yanıltmadığını söyleyen İslam Memiş, “Beni takip edenler çok iyi biliyorlar ki iki haftalık bir süre vermiştim ve altın fiyatlarının düşeceğini söylemiştim. Hatta o dönem alım yapmak isteyenlere bekleyin uyarısında bulunmuştum. Ons altında 1.850 dolar seviyesine kadar sarkma olabileceğini yine ifade etmiştim. Bugün bakıyoruz öngördüğümüz fiyat düşüşü gerçekleşti. Eğer altın almamışsak ve almak istiyorsak bu seviyeden bir miktar alım yapabiliriz. Sonrasında ise beklemeye geçeceğiz.” dedi.

GRAM ALTIN FİYAT TAHMİNLERİ!

Altın fiyatlarında düşüşün kalıcı olmadığını söyleyen İslam Memiş, “Finansal piyasalarda bir mal sürekli yükseliş göstermez. Zaman zaman düzeltme yapmaya ihtiyaç duyar. Altın fiyatlarında da bu düzeltmeyi görüyoruz. Altın yeniden yükselişe geçecek. Altın yatırımcısı yine kaybetmeyecek. Hatta düşünce altın alanlar daha da fazla kazanacak. Gram altın fiyatlarındaki öngörümde değişiklik yok. 1.200 TL, 1.280 TL, 1.350 TL, 1.450 TL ve 1.550 TL tahminlerimin arkasındayım. Bu yıl içerisinde tüm bu seviyeleri göreceğiz. Uzun vadeli altın yatırımcısı zaten bu son düşüşü önemsemiyor. Çünkü yükseleceğini biliyor.” ifadelerini kullandı.

15 ŞUBAT'A DİKKAT!

Altın yatırımcılarına 15 Şubat uyarısı yapan İslam Memiş, “Altın fiyatlarında bir toparlanma süreci olacak ama bu hemen başlamayacak. Bundan dolayı 15 Şubat’a kadar sabır gösterilmesi gerekiyor. 15 Şubat’tan itibaren altın fiyatları yükselmeye başlar. 15 Şubat tarihine kadar ons altında 1.7850 dolar öngörüm geçerlidir. Sonrasında ise 1.950 dolar hedefine doğru hareket eden bir ons altın ile karşılaşacağız. Gram altın da 1.200 TL’yi zorlayacaktır. Bunlar kısa vadeli altın fiyat hedefleridir.” şeklinde konuştu.

Not: Burada yer alan değerlendirmeler yatırım kapsamında değildir. Haberimizde yatırım tavsiyesi verilmemiştir.