Altın fiyatları sert sıçradı! Ons ve gram altında son fiyatlar!

FED’in faiz kararı bu akşam açıklanacak. Bu kararın açıklanmasının öncesinde ise altın fiyatlarında bir sıçrama yaşandı. Ons altın 2.000 dolar barajını aşarken gram altın fiyatı da yükseldi. Altın fiyatları ne kadar oldu?
Altın fiyatları sert sıçradı! Ons ve gram altında son fiyatlar!

Altın piyasası için tarihi bir gün yaşanıyor. Altın fiyatları çok uzun bir süredir FED’in faiz baskısı altında kalmıştı. Bugün FED’in merakla beklenen faiz kararı açıklanacak. Yapılacak olan açıklama ile beraber de altın piyasası için yeni bir dönem başlaması güçlü bir ihtimal olarak görünüyor. Bu kritik karar öncesinde altın fiyatlarındaki sıçrama uzmanlarca bu yeni dönemi işaret ediyor.

FED’DEN BEKLENTİLER NELER?

Piyasalar FED’den öncelikle 25 baz puanlık faiz artırımı bekliyorlar. Ancak bu faiz artırımı daha önce yapılan faiz artırımları gibi olmayacak. En azından piyasalara etkisi aynı şekilde olmayacak. FED faiz kararından ziyade FED Başkanı Jerome Powell’in vereceği güvercin mesajlar önemli olacak. Büyük bir ihtimalle Powell yapılan faiz artırımının son olduğunu ve artık faiz artırımı yapmayacaklarını açıklayacak. Bu da altın piyasası için çok büyük bir kazanım anlamına gelecek. Doların değerlenme süreci sona erip altın güç kazanacak.

ONS ALTIN SIÇRAMA YAPTI!

FED’in kritik toplantı için dün toplandı ve bu toplantının başlaması ile beraber ons altın fiyatında bir sıçrama meydana geldi. Dün akşam saatlerinde ons altın 1.986 dolar seviyesinden 2.018 dolar noktasına kadar sıçradı. Bu sıçrama çok önemli gelişmelerin yaşandığını gösteriyordu. Bugün ise ons altında bir fiyat düşüşü meydana gelmedi. Sadece kar satışları ile olabilecek şekilde ons altın fiyatı 2.014 dolar seviyesine kadar geriledi. Bugün ons altın fiyatı yatırımcılar tarafından çok yakından takip edilecek.

GRAM ALTIN KAÇ TL OLDU?

Ons altından aldığı destekle gram altında da fiyat yükselişleri görüldü. Şu anda gram altın 1.261 TL’den işlem görüyor. Ancak gram altının farklı olarak bir de kuyumcu fiyatı var. Güncel verilere göre Kapalıçarşı altın piyasasında gram altın 1.381 TL’den satılıyor.