Altın fiyatları tepetaklak oldu uzmanlar peş peşe uyardı! Alım fırsatı geldi mi yeniden yükselir mi?

Uluslararası piyasada ons altının fiyatı için yaşanan sert düşüş iç piyasada gram altın ve çeyrek altının fiyatı için de düşüşe neden olmuştu. Uzman yorumları ile son dakika açıklamaları peş peşe geldi. Altında son durum ne, altına yatırım yapılır mı soruları yanıtlandı.
Altın fiyatları tepetaklak oldu uzmanlar peş peşe uyardı! Alım fırsatı geldi mi yeniden yükselir mi?

Altın fiyatları tepetaklak oldu uzmanlar peş peşe uyardı! Alım fırsatı geldi mi yeniden yükselir mi? Altında yaşanan dalgalanma tüm hızı ile devam ederken yeni düşüş hareketi hem altına yatırım yapmak için alım fırsatı kollayan hem de elinde altını olan kişileri harekete geçirmişti. 

Yüksek seviyeden altın alan kişiler yaşanan düşüş nedeni ile paniğe kapılırken altın borcu olanlar, düğün planlayanlar ve altına yatırım yapmak isteyen kişiler ise "altın almak için doğru zaman mı, altın almak için fırsat dönemi mi?" sorularına yanıt aramaya başlamıştı. Konu hakkında uzmanlardan beklenen açıklamalar peş peşe geldi. 

ALTIN FİYATLARINDA SON DURUM NE, GRAM VE ÇEYREK ALTININ FİYATI 

ABD enflasyon verisinin yeniden yukarı yönlü seyretmeye başlaması ile beraber ons altında sert bir düşüş yaşanırken iç piyasada gram ve çeyrek altının fiyatı da düşmüştü. Yaşanan düşüş sonrasında bugün gelen tepki alımları ile bir miktar toparlanma yaşansa da yine de gram altının fiyatı son 2 ayın en düşük seviyesine çekildi. 

Altın fiyatları tepetaklak oldu uzmanlar peş peşe uyardı! Alım fırsatı geldi mi yeniden yükselir mi?

Gram altının alış fiyatı 1.099,40 TL satış seviyesine ulaşırken çeyrek altının satış fiyatı ise 1.844 TL seviyesinden işlem görüyor. Uluslararası piyasada ise ons altının satış fiyatı 1.812,32 dolar seviyesine geriledi. Altın fiyatlarında yaşanan düşüşün ana nedeni ise enflasyon rakamlarında yaşanan yükseliş ve bu nedenle FED'in tekrar agresif faiz artırımı politikasına dönüş yapma endişesi olarak gösterildi. 

ALTIN FİYATLARINDA BEKLENTİLER NE YÖNDE, ALTIN NEDEN DÜŞTÜ, YENİDEN YÜKSELİR Mİ?

Altında uzman yorumları yakından takip edilirken enflasyon rakamlarında yaşanan yükseliş ile faiz indirimi döngüsünün 2024 yılına kaldığı beklentisi ile düşüşün yaşandığı belirtiliyor. IKON Menkul tarafından hazırlanan altın analizde "Sarı metal tarafında geçtiğimiz haftadan kalma negatif eğilim varlığını korurken, fiyatlar 1810 desteğine kadar geri çekildi. Hem Cuma günü hem de bu gece Asya seansında 1810 desteği üzerinde tutunma sürüyor ancak tepkiler oldukça yetersiz.

1810’un kırılması halinde adım adım sürebilecek düşüş eğiliminde 1788 desteği önemli hale gelecektir. Olası tepkilerde ise 1830’u hafta içerisinde takip edeceğiz. Kısa vadede 1830’u yukarı yönde kırmadığı sürece olası yükselişlerin tepkiden ibaret kalması öngörülebilir. Destekler: 1810 – 1802 – 1788 --- Dirençler: 1818 – 1830 – 1843" direnç ve dayanak noktaları açıklandı. 

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş ise yaptığı değerlendirmesinde "Altın/Gümüş rasyosu 81,30’da. Yani, gümüş altına kıyasla daha ucuz. Altınla gümüş almakta ucuz. Bunu fırsata çevirmek gerek. Çünkü 2023’de gümüşün getirisinin altından fazla olacağını tahmin ediyorum" diyerek 2023 yılı için gümüşün altını tahtından edebileceğini ifade etti. 

NOT: Burada yer alan bilgiler ismi geçen kişiler tarafından yapılan yorumlardan derlenmiş olup emlak365.com tarafından yatırım tavsiyesi verilmemiştir.