Altın fiyatlarında yükseliş devam edecek mi Ahlatcı yatırım gram altın analizi yaptı

Altın fiyatları yakaladığı yükseliş ile baş döndürürken hem altını olanlar hem de altın almak isteyenler yükseliş devam eder mi sorusuna yanıt arıyordu. Son altın tahminleri açıklandı.
Altın fiyatlarında yükseliş devam edecek mi Ahlatcı yatırım gram altın analizi yaptı

Altın fiyatlarında yükseliş devam edecek mi Ahlatcı yatırım gram altın analizi yaptı - 2022 yılında FED tarafından uygulanan agresif parasal sıkılaşma nedeni ile dalgalı seyreden ve yatırımcısın üzen altın fiyatları 2023 yılına ise yükseliş yönlü başlamıştı.

Yaşanan yükseliş ABD'den gelen banka iflası haberleri ile adeta uçuşa dönüşmüş, rekor üzerine rekor kıran altın fiyatları yatırımcısının bu sefer yüzünü güldürmeyi başarmıştı. Altında yaşanan yükseliş altını olanları sevindirirken altın borcu olanlar ve altın almak isteyen kişileri ise üzmüş, gözler beklentilere çevrilmişti. Altın için ilk fiyat tahmini açıklandı! 

ALTINI OLANLAR, ALTIN BORCU BULUNANLAR DİKKAT! ALTINDA BEKLENTİ NE ALTININ FİYATI DÜŞECEK Mİ, YÜKSELİR SÜRER Mİ?

Altına yatırım yapmak isteyen kişiler kadar elinde altını olanlar ve altın borcu olanlar da fiyatları takip ederken uzman yorumları merak edilmeye başlanmıştı. Beklenen detaylı altın analizi raporu Ahlatcı Yatırım tarafından yapıldı. Açıklanan raporda "Yükselişlerini sınırlandıran ons altında ABD büyüme verisi öncesinde 1970 dolar seviyelerinde fiyatlamalar gözlendi. Verinin hemen ardından spot piyasada altının onsu 1975 dolar üzerinde fiyatlama gördükten sonra 1965 dolar seviyelerine tekrar geri çekildi. 5 günlük üssel ortalaması 1968 dolar üzerinde fiyatlama görüldü. Direnç seviyeleri olarak ise 1980 dolar ve yükseliş hareketlerinin devamında ise 1985 ve 1990 dolar seviyeleri takibimizde olacak.

 GRAM ALTIN ANALİZİ! GRAM ALTININ FİYATI DÜŞECEK Mİ, YÜKSELECEK Mİ?

Kurda kademeli yükselişler gözlenirken ons altın tarafında 1955 dolar ile 1980 dolar arasında fiyatlamalar gözlendi. Ons altındaki hareketlerden etkilenen gram altında ise 1223 TL seviyesinde en yüksek fiyatlama gözlendi. 5 Günlük üssel ortalaması 1209 dolar üzerinde seyrine devam eden gram altında onstaki yükselişler yön belirleyici olmaya devam ediyor. 1220TL ana direnç seviyesi olarak takip edilecek. Bu seviye üzerinde 1225TL ve 1230TL seviyeleri direnç bölgeleri izlenecek. Geri çekilmelerde 1215TL destek bölgesi takip edilirken bu seviye altında fiyatlama için 1210 TL ve 1200TL destek bölgeleri takibimizde olacak" denilerek beklentileri açıkladı. Gra altında destek ve direnç noktaları belirlenmiş oldu. 

NOT: Burada yer alan bilgiler Ahlatcı Yatırı raporundan alınmış olup emlak365.com tarafından yatırım tavsiyesi verilmemiştir. Haberimiz yatırım tavsiyesi olarak değerlendirilemez.