Altın kahini İslam Memiş tarih verdi! Kemerleri bağlayın gram ve çeyrek için alım fırsatı geldi sonra uçuşa geçecek

Altın ve Para Piyasalar Uzmanı İslam Memiş son altın yorumu ile çok konuşulacak açıklamalarda bulundu. İslam Memiş altının fiyatı ne olur sorusuna yanıt verirken altında yaşanan düşüş devam eder mi, kalıcı mı altın tekrar yükselecek mi hepsinin tek tek açıkladı.
Altın kahini İslam Memiş tarih verdi! Kemerleri bağlayın gram ve çeyrek için alım fırsatı geldi sonra uçuşa geçecek

Altın kahini İslam Memiş tarih verdi! Kemerleri bağlayın gram ve çeyrek için alım fırsatı geldi sonra uçuşa geçecek - Altın fiyatlarında yaşanan dalgalanma tüm hızı ile devam ederken bir kere daha gözler FED tarafından açıklanacak olan faiz kararı ve ABD enflasyon verisi ile piyasalarda yaşanan fiyatlamalara çevrilmişti. 

FED'in zorunlu olarak tekrar şahin mesajlar vereceği beklentisi altın fiyatlarını baskı altına alırken altın fiyatlarında düşüş yaşanmıştı. Uluslararası piyasada ons altının yaşadığı düşüş iç piyasada gram altının fiyatı için de kan kaybı yaşanmasına neden olmuştu. Altın yatırımcısı bir kere daha şahin FED korkusu yaşarken piyasalarda 20 Şubat 2023 Pazartesi günü ile beraber yeni fiyatlamalar ile güne yeşil bir başlangıç yapmış oldu. 

İSLAM MEMİŞ SON ALTIN YORUMU: ALTINDA DÜŞÜŞ KALICI MI, BU SEVİYEDEN ALTIN ALINIR MI?

Yaşanan ekonomik gelişmeleri değerlendiren İslam Memiş "Altının gram fiyatı 1115 TL. Ama serbest piyasalarda 1132, 1137 lira aralığında bir gram altın bulunuyor. Yine en son videolarımızda geçen hafta hatırlar iseniz, gram altın 1198 TL seviyesine kadar yükselince Şubat'ın 15'ine kadar 1140 lira seviyesine kadar bir gerilemeden bahsetmiştim.

Bu daha aşağıya doğru çekildi. 1140 TL'nin altında gram altın TL fiyatı var. TL'de bekleyen, düşüşleri bekleyen, alım fırsatı kollayanlar da bu düşüşlerin kalıcı olmayacağını gayet açık bir şekilde bilmelidir. Bu düşüşler kalıcı olmaz gram altında" diyerek altın fiyatlarında yine yükseliş olacağını ve bu düşüşlerin alım fırsatı sağladığını belirtti. 

Altın kahini İslam Memiş tarih verdi! Kemerleri bağlayın gram ve çeyrek için alım fırsatı geldi sonra uçuşa geçecek

ALTIN FİYATLARINDA SON DURUM NE, GRAM VE ÇEYREK ALTININ FİYATI BUGÜN NE KADAR OLDU?

Yaşanan dalgalanma sonrasında altın fiyatları bir kere daha yönünü yukarıya çevirdi. En büyük destekçisi yükselen enflasyon ve piyasalarda yaşanan belirsizlik olan altın yatırımcının güvenli limanı olarak değer kazanmayı başardı. Gram altının alış fiyatı uluslararası piyasada ons altının fiyatı için belirtilen 1.844,28 dolar seviyesinden aldığı destek ile 1.118,90 TL alış ve 1.119,05 TL satış seviyesini gördü. Çeyrek altının fiyatı için ise 1.866 TL alış ve 1.882 TL satış seviyesini gördü. 

NOT: Burada yer alan bilgiler İslam Memiş tarafından yapılan açıklamalardan derlenmiş olup, emlak365.com sitesi tarafından yatırım tavsiyesi verilmemiştir.