Altın piyasası gözünü kararttı! Ons altın için yeni hedefi ünlü ekonomist açıkladı!

ABD’de yaşanan bankacılık krizi en çok altın piyasasına yaradı. Bu krizden dolayı FED’in gardı düşerken altın fiyatları uçuşa geçti. Altın fiyatlarına dair ekonomist Hikmet Baydar’dan önemli bir değerlendirme geldi.
Altın piyasası gözünü kararttı! Ons altın için yeni hedefi ünlü ekonomist açıkladı!

Altın piyasasını etkileyen önemli gelişmeler meydana gelmeye devam ediyor. Altın fiyatları sert yükselirken bu yükseliş hareketinin fitil ateşini ABD’de banka krizi yaktı. Ünlü ekonomist Hikmet Baydar bu duruma dikkat çekerek altın piyasasına dair beklediği fiyat gelişmelerini açıkladı. Altın piyasasını yeni haftada neler bekliyor?

BANKA KRİZİNE DİKKAT!

ABD’de banka krizinin çok önemli detayları olduğunu belirten Hikmet Baydar, “ABD’de batan bankalara baktığımızda karşımıza çok önemli bir detay çıkıyor. Bu bankalar kripto piyasasını fonlayan bankalardır. Tamamen değil de çoğu işlemleri bu şekildedir. Kripto piyasasında oynaklık oldukça bu bankalar da savrulabiliyor.

Bankalar hakkında yapılan her olumsuz haber bu bankalardan mevduat çıkışlarını hızlandırdı. Mevduatlarını kaybeden herhangi bir bankanın ayakta durabilmesi mümkün değil. Çok kısa bir süre içerisinde 42 milyon dolarlık mevduat kaybetmişler. Bu durum bazı bankaları batırırken bazı bankaları da riskli bir hale soktu.” dedi.

SERT ALIMLAR SERT YÜKSELİŞ GETİRDİ

Son dönemlerde ülkelerin altına büyük talep gösterdiklerini söyleyen Hikmet Baydar, “Dünyada merkez bankaları geçtiğimiz yıldan itibaren altın almaya başladılar. Altına doğru bir yönelme vara ama bu yönelme fiyatlara yansımamıştı. Belki de yansımasını istemediler. Ancak banka krizinden sonra altına yönelme hız kazandı. Sert alımlar gerçekleşince sert fiyat artışları gözlemlendi.” ifadelerini kullandı.

ONS ALTIN İÇİN MUHTEMEL FİYATLAR!

Altın fiyatlarındaki hareketi yorumlayan Hikmet Baydar, “Altına talep artınca bir anda ons altının çok hızlı bir şekilde 1.800 dolar seviyesinden 1.900 dolar üzerine çıktığını gördük. Piyasalarda geleceğe dair en küçük bir güven kaybı altın piyasasına doping oluyor. Bankacılık krizi eğer büyürse ons altında çok daha yüksek noktaları görebiliriz. Kısa bir süre içerisinde 2.000 dolar üstü test edilecektir. Sonrasından ise fiyatlamanın nasıl olacağına bankacılık krizinin şiddeti karar verecek. Ancak 2.100 ve 2.200 dolar seviyeleri çok uzak ihtimal değil.” şeklinde konuştu.

Not: Burada yer alan değerlendirmeler yatırım kapsamında değildir. Yatırım yapmak isteyenler kendi araştırmalarını yapmalıdırlar. Haberimizde kesinlikle yatırım tavsiyesi verilmemiştir.