Altın piyasası kaosa düştü! Fiyatlar geriliyor, İslam Memiş'ten yeni fiyat tahminleri!

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş altın fiyatlarına dair yeni bir değerlendirme yaparak altın fiyatlarındaki düşüş tahminini detaylandırdı. Ons altın nereye kadar düşecek, gram altın hangi aralıkta fiyatlanacak?
Altın piyasası kaosa düştü! Fiyatlar geriliyor, İslam Memiş'ten yeni fiyat tahminleri!

Altın piyasasında yine işler karıştı. Altın fiyatlarında meydana gelen düşüşlerin ardından yatırımcılar nasıl karar vereceklerini bilemiyorlar. Altın yatırımcıları fiyatların ne zaman yükselebileceğini merak ederken düşüş aralıklarını da merak ediyorlar. Altın fiyatlarına dair Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş yeni değerlendirmelerde bulundu.

DÜŞÜŞ BEKLENTİSİ ÇIKTI

Altın fiyatlarındaki düşüş beklentisinin gerçekleşmeye başladığını belirten İslam Memiş, “Ons altında düşüş bekliyorduk. 1.960 dolar seviyelerine kadar gerileme oldu. Bu bizim için sürpriz değil. Şimdi tepki alımları bekliyoruz ve 2.005 dolar seviyesine kadar ons altının yükselişinin olabileceğini tahmin ediyoruz. Oradan da yeniden ons altın aşağı yönlü hareket ederek yeniden 1.960 dolar seviyesini aşağı yönlü kıracak. Ardından 1.930 dolar seviyesine ve sonrasında 1.910 dolar seviyesine kadar bir geri çekilme olacak. 3 haftalık süreçteki planımız bu şekildeydi. Merkez bankaları altını kontrol ediyorlar.” dedi.

GRAM ALTIN FİYAT ARALIKLARI

Gram altın hakkında da bir yorum yapan İslam Memiş, “Gram altında bu hafta 1.358 TL’ye kadar geri çekilme gördük. Seçin nedeniyle 158 TL’lik bir değer kaybı oldu. 1.350 TL’nin aşağısına sarkan bir gram altın beklemiyoruz. Gram altın fiyatları yükselecektir. Şu ana kadar altın almamış olan, elinde TL bulunan ve gram altın almak isteyenler bu seviyedeki fırsatı değerlendirebilirler. Gram altında çok daha fazla bir düşüş olmayacaktır. Seçime kadar gram altın 1.350 TL ile 1.450 TL arasında dalgalanacaktır. Bu rakamlar serbest piyasa rakamlarıdır. Ekranlarda görülen fiyatların fiziki tarafta artık bir geçerliliği yok.” ifadelerini kullandı.

Merkez Bankası’nın altın ve döviz tedbirlerine de karşı çıkan İslam Memiş, “Merkez Bankası altın ve döviz alımlarını azaltmak için bazı kredi kartı tedbirlerini alıp geri çekti. Bu serbest piyasaya uygun bir durum değil. İnsanlar altın ve döviz olarak birikimlerini değerlendirebilirler. Siz bankalarda makas aralıklarını açarsanız, transferlere izin vermezseniz bu yatırımlar yastık altına kaçar. İnsanlar bankalara güvenmeyecekler ve kayıt dışına çıkıp yastık altına kaçacaklar. Bunun zararı ekonomiye olur. İnsanları ürkütmemek gerekir.” şeklinde konuştu.

Not: Burada yer alan değerlendirmeler yatırım kapsamında değildir. Haberimizde yatırım tavsiyesi verilmediği dikkate alınmalıdır. Bu yorumlarla yatırım yapmak kazanç garantisi sunmaz.