Altın piyasası sert savruldu! Ons ve gram altın bu fiyatlara düştü!

Altın piyasasında FED faiz kararı sonrası karmaşık bir fiyatlama meydana gelirken fiyatlarda savrulma yaşandı. Ons ve gram altın fiyatı düşerken haftanın son işlem gününün açılış fiyatları belli oldu.
Altın piyasası sert savruldu! Ons ve gram altın bu fiyatlara düştü!

Altın piyasasında çok önemli fiyat gelişmeleri yaşanıyor. FED faiz kararının açıklanması ile beraber aldığı destekle yükselen altın fiyatları kalıcılık sağlayamadı. Kar satışlarının gelmesiyle beraber altın fiyatlarında büyük bir savrulma hareketi meydana geldi. Fiyatlar gerilerken altın yatırımcıları endişeli bir bekleyişe geçtiler.

ONS ALTIN SERT DÜŞTÜ!

Ons altında meydana gelen fiyat değişimleri çok geniş bir bant aralığında gerçekleşti. Dün sabah 1.958 dolar seviyesini gören ons altında savrulma o kadar büyük oldu ki bu sabah 1.915 dolardan işlem görmeye başladı. Ons altında sadece bir günde meydana gelen 43 dolarlık düşüş yatırımcıları da endişelendirirken uzman görüşmeleri her zamankinden çok daha fazla değerli oldu. Bu savrulmanın devam etmesinden endişelenen yatırımcılara uzman uyarıları yapıldı.

Farklı farklı uzmanlar yaptıkları değerlendirmelerde bu düşüşlerin beklendiğini ifade ettiler. Kar satışlarının gelmesinin olağan olduğunu belirten uzmanlar altın piyasasının teknik olarak bir düzeltmeye ihtiyaç olduğuna da dikkat çektiler. Bu düşüşlerde kalıcılık olmasını beklemeyen uzmanlar fiyatların bir süre sonra yükselerek 2.000 dolara doğru hareket edeceğini iddia ettiler.

GRAM ALTIN REKORDAN DÖNDÜ!

Gram altın fiyatı dün rekor kırmış hatta serbest piyasada 1.200 TL’ye kadar çıkmıştı. Ancak ons altında meydana gelen düşüşler, dolar kurunun destek verememesi gibi gerekçelerle gram altın mevcut seviyesini muhafaza edemedi. Şu anda gram altının ekran fiyatı 1.158 TL’ye kadar geriledi. Kuyumcularda fiziki gram altının fiyatı ise 1.174 TL’ye düştü. Gram altın için yeniden bir rekorun gündeme gelebilmesi için ons altının kayıplarını geri alması gerekecek.

Not: Burada yer alan bilgi ve değerlendirmeler yatırım kapsamında değildir. Haberimizde kesinlikle yatırım tavsiyesi verilmemiştir.