Altın piyasası yeni haftaya bu fiyatlarla başladı!

Altın fiyatlarının haftaya nasıl başladığı merak ediliyor. Bugün altın fiyatları ne kadar oldu? Gram altında yeni rekor geldi mi? Kapalıçarşı’da altın fiyatları ne kadar?
Altın piyasası yeni haftaya bu fiyatlarla başladı!

Altın piyasası ile alakalı olarak önemli gelişmeler yaşanmaya devam edilirken yeni haftanın ilk fiyatları da belli oldu. Altın yatırımı olanlar veya altın borcu bulunanlar yeni haftanın altın fiyatlarını araştırıyorlar. Ancak Türkiye’de iki ayrı altın fiyatı oluşmaya başladı. Bankalar üzerinden altın alımı yapanlar ayrı fiyatlarla karşılaşırken kuyumcuya gidip fiziki altın almak isteyen vatandaşlar çok daha farklı fiyatlar görüyorlar.

NEDEN ALTIN PİYASASINDA FİYAT FARKI VAR?

Altın piyasasında tabela fiyatı ile kuyumcu fiyatı arasındaki farkın nedeni merak ediliyor. Bunun ana temel kaynağı dolar kurundan kaynaklanıyor. Dolar kuru bir süredir Merkez Bankası’nın baskısı altında bulunuyor. Ancak serbest piyasada bu baskılama fiyatı geçerli olmuyor ve bir miktar daha yüksek fiyatlama olabiliyor. Şu anda dolar kurunun tabela fiyatı 18,7830 TL iken Kapalıçarşı piyasasında dolar kuru 19,1261 TL’den işlem görüyor. Altın fiyatları da bu yüksek dolar kuru üzerinden hesaplandığı için kuyumcu fiyatları biraz daha yüksek olabiliyor.

ONS ALTIN NE KADAR OLDU?

Ons altında geçtiğimiz hafta 1.920 dolar seviyesinden piyasalar kapanmıştı. Yeni haftada ons altında bir miktar düşüş yaşandı. Bu düşüş kar satışlarından beklenen bir gerilemeydi. Ons altın 1.913 dolar seviyesinden işlem görüyor. Ons altının tabela ve kuyumcu fiyatı arasında herhangi bir fiyat farkı bulunmuyor. Dolar üzerinden işlem yapıldığı için burada herhangi bir fiyat farkı oluşmuyor.

GRAM ALTIN KAÇ TL?

Gram altın için tabela fiyatı olarak 1.155 TL karşımıza çıkıyor. Gram altın yatırımcıları hafif bir fiyat düşüşü ile yeni haftaya başladılar ama görüntü oldukça pozitif olarak değerlendiriliyor. Kapalıçarşı piyasasında ise gram altının fiyatı 1.183 TL olarak açıklandı. Şu anda bu fiyat üzerinden kuyumcular işlem yapmaya devam ediyorlar.