Altın piyasasında beklentiler değişti! Gram altın için yeni fiyat hedefi açıklandı!

Altın piyasasındaki fiyatlamalar yatırımcıların ilgisini çekmeye devam ediyor. Altın ve Para Piyasaları Uzmanı Mehmet Ali Yıldırımtürk altın fiyat tahminlerini yeniledi.
Altın piyasasında beklentiler değişti! Gram altın için yeni fiyat hedefi açıklandı!

Altın piyasasında oldukça hareketli günler yaşanıyor. Bir süre öncesine kadar altın piyasası FED baskısı altında ezilirken ons altın 1.640 doların dahi aşağısına gerilemişti. Ancak faiz artırımlarında en azında hız düşüşü olacağının açıklanmasıyla FED baskısı biraz olsun kalktı. Bu baskının kalmasıyla beraber altın fiyatları hızlı hareket ederek ons altın 1.803 dolar noktasını gördü. Lakin burada kalıcılık sağlanamadı. Çünkü uzun bir süredir bu seviyeye gelemeyen ons altında kar satışları ile geri çekilmeler yeniden başladı. Ons altın bu geri çekilmenin ardından yeniden bir sıçrama tahtası oluşturmak için hareketleniyor. Ons altın şu anda 1.787 dolar seviyesinde fiyatlanıyor.

Altın piyasasında bu gelişmeler yaşanırken bundan sonra olabileceklere dair meraklı bekleyiş bulunuyor. Altın fiyatlarında yükseliş devam edecekse bunda belirleyici olacak olan FED olacak. FED faiz artırımlarında frene basarsa veya ilerleyen aylarda tamamen faiz artırımlarını durdurup faiz indirimlerine yönelirse o zaman altın piyasası için işler tamamen değişecek. Bu piyasa ortamında altın fiyatlarına dair Altı ve Para Piyasaları Uzmanı Mehmet Ali Yıldırımtürk bazı değerlendirmelerde bulundu.

ONS ALTIN BEKLENTİLERİ NELER?

FED etkisine dikkat çeken Mehmet Ali Yıldırımtürk, “Altın fiyatlarını artık FED beklentileri ve söylemleri ile şekillendiğini herkes biliyor. FED Başkanı Jerome Powell son açıklamasında biraz daha yumuşak bir söylemi tercih etti. Bu güvercin söylem de faiz artırımlarında sınırlı bir artış beklentisi oluşturdu. Bu etkiyle ons altın 1.800 dolar üzerini gördü. Ancak daha sonra geri çekilmeler oldu.

FED’den Aralık ayında 50 baz puanlık faiz artırımı yapması bekleniyor. Ancak o karar çok da önemli değil. Çünkü altın piyasasında 50 baz faiz artırımı şu anda fiyatlanmış durumda. Önemli olan yapılacak açıklamalarda ve yayımlanacak raporda satır aralarında yer alacak daha sınırlı faiz artırımı ifadelerinin olup olmayacağıdır. Eğer bu şekilde bir politika işareti verilirse ons altın için 1.800 dolar değil 1.900 dolar gündeme gelecektir. Kişisel kanaatime göre yıl sonunda ons altının 1.850 dolar seviyesine yakın olacağını düşünüyorum.” dedi.

GRAM ALTIN YIL SONU FİYAT BEKLENTİSİ!

Gram altın için de bir değerlendirme yapan Mehmet Ali Yıldırımtürk, “Dolar kurunda yukarı yönlü hareketler daha olası görülüyor. Yıl sonu geldiğinde en iyi ihtimal dolar kuru 19,80 TL, en kötü ihtimal de 22 TL olacak. Bu benim değil piyasaların tahmini. Bu etkiyle gram altın fiyatı da yükselecek. Gram altının yıl sonunda 1.250 TL’yi geçtiğini görebiliriz. Dolar kuruna bağlı olarak 1.500 TL’ye bile yaklaşabilir.” şeklinde konuştu.

Not: Burada yer alan değerlendirmeler yatırım kapsamında değildir. Haberimizde kesinlikle yatırım tavsiyesi verilmemiştir.