Altın piyasasında büyük kaos! Ons altın 92 dolar kaybetti, gram altın dibi gördü!

Altın piyasasında fiyat çöküşü hız kazandı. Altın fiyatları çok sert gerilerken düşüşün nereye kadar süreceği merak ediliyor. Altın fiyatları ne kadar oldu?
Altın piyasasında büyük kaos! Ons altın 92 dolar kaybetti, gram altın dibi gördü!

Altın piyasasında rekorlar serisi yerini büyük bir hayal kırıklığına bıraktı. Altın fiyatları için yükselişler gündem olurken bir anda ibra döndü ve altın tepetaklak düşmeye başladı. Meydana gelen bu düşüş yatırımcılar için büyük bir endişe kaynağı alırken düşüşün nereye kadar devam edeceğine dair endişeli bekleyiş devam ediyor.

ALTIN FİYATLARI NEDEN DÜŞTÜ?

2023 yılının Ocak ayında altın fiyatlarında çok sert yükselişler takip edildi. Altın piyasasının dengeli fiyatlama için bir düzeltmeye ihtiyacı vardı. FED faiz kararının açıklanmasının ardından yükselen ons altın büyük yatırımcıların iştahını kabarttı. Kar satışlarının gelmesiyle geri çekilme başlarken teknik olarak gerçekleşmesi beklenen düzeltme hareketi de etkin oldu. İki gün önce 1.958 dolar seviyesini gören ons altın hafta sonuna girilirken adeta çöktü.

ONS ALTIN KABUSU YAŞADI!

Ons altın fiyatında çok sert bir geri çekilme yaşandı. Sadece 2 gün içinde ons altının değer kaybı 92 doları buldu. 1.958 doları görünce 2.000 dolar beklentisi tartışılmaya başlanmıştı ama ons altın bir anda kendisini 1.900 dolar altında buldu. Bununla da sınırlı kalmayan ons altın iu anda 1.864 dolardan işlem görmeye devam ediyor.

GRAM ALTIN DİP YAPTI!

Gram altın için son dönemlerde rekor seviyesini bir üst noktaya taşıdı haberleri yapılıyordu. Ancak ons altındaki çöküş gram altını rekor seviyesinden oldukça uzaklaştırdı. Şu anda gram altın 1.128 TL’ye kadar geriledi. Kuyumcularda gram altın 1.161 TL’ye kadar düştü. Üstelik serbest piyasada dolar kurunun 19,17 TL’ye kadar çıkmasına rağmen bu fiyatlama gerçekleşti. Ekranlarda ise dolar kuru 18,81 TL seviyesinden işlem görmeye devam ediyor.