Altın piyasasında FED kaosu! Fiyatlar düştü, yeni pozisyon alınıyor!

Altın piyasasında FED toplantısı öncesinde düşüş hareketi başladı. Ons altın gerilerken gram altının da fiyatı düştü. Kapalıçarşı altın piyasasından son fiyatlar geldi.
Altın piyasasında FED kaosu! Fiyatlar düştü, yeni pozisyon alınıyor!

Altın piyasası için çok önemli bir süreç başladı. Bugün Amerika Birleşik Devletleri Merkez Bankası (FED) yılın ilk toplantısını yapacak. Yarın ise FED faiz kararını açıklayacak. Bu karar ve ardından yapılacak konuşmalar altın piyasasında yeni bir yön tayin edecek. Bu çok önemli gelişme öncesinde altın piyasasında fiyat gerilemeleri başladı.

ONS ALTIN DÜŞTÜ!

Ons altının fiyatında bazı uzmanların beklentilerine uygun bir şekilde fiyat gerilemesi meydana geldi. Dün ortalama 1.925 dolar seviyesinde fiyatlanan ons altın bugün ise 1.914 dolar seviyesine geriledi. Ons altında meydana gelen bu düşüş FED’in kararına hazırlık olarak yorumlanırken gün boyu fiyatlamalar takip edilecek.

GRAM ALTIN 1.160 TL’NİN AŞAĞISINA SARKTI!

Gram altında ons altının etkisiyle aşağı yönlü hareketler görülmeye başlandı. Buna göre gram altın 1.158 TL’ye düştü. Gram altında beklenen bu düzeltme hareketinin nereye kadar devam edeceğini ons altın belirleyecek. Dolar kurunun stabil olmasından dolayı gram altında herhangi bir etki yapması beklenmiyor.

KAPALIÇARŞI GRAM ALTIN FİYATI!

Kapalıçarşı altın piyasası Türkiye’de kuyumcuların esas aldığı piyasa olarak biliniyor. Şu anda gram altın bu piyasada 1.176 TL’den işlem görmeye devam ediyor. Fiyatlardaki düşüşler kuyumcu fiyatlarına da yansırken gram altın için bugünün beklentilerinin olumlu olmadığı bildirildi.

1 KİLO ALTIN KAÇ DOLAR?

Altının dolar karşılığı fiyatı da merak ediliyor. Dolar birikimi olanlar paralarınız bozdurmadan altın alabiliyorlar ve bu şekilde avantajlı bir işlem yapılabiliyor. Kapalıçarşı piyasasında 1 kilo altın şu anda 61.560 dolardan satın alınabiliyor.