Altın piyasasında işler karıştı! Altın fiyatlarında yükseliş sürecek mi?

Altın piyasasında yaşanan günlük gelişmeleri yorumlayan ünlü ekonomist Tunç Şatıroğlu altın fiyatlarında yönün nasıl olabileceğini açıkladı. Ons ve gram altın fiyatı ne kadar, bundan sonra hangi seviyeler gündeme gelebilir?
Altın piyasasında işler karıştı! Altın fiyatlarında yükseliş sürecek mi?

Altın piyasası için günlerdir çok önemli bir veri akışı bekleniyordu. ABD enflasyon rakamlarının beklentilerin üzerinde gelmesi durumunda altın fiyatlarının sert yükseleceği değerlendirmeleri gündem olmuştu. Ancak bu süreç böyle işlemedi. ABD’de enflasyon verileri tam da beklentilere göre geldi ve FED faiz politikası ile enflasyonu düşüş patikasında ilerletmeye devam ediyor. Altın piyasasında beklenen yükselişler bundan dolayı gelmedi. Altın piyasasına dair ünlü ekonomist Tunç Şatıroğlu bir değerlendirme yaptı.

ALTIN FİYATLARI YÜKSELMEYE DEVAM EDECEK Mİ?

Altın fiyatlarının bundan sonraki sürecini değerlendiren Tunç Şatıroğlu, “Ons altın için 1.910 dolar seviyesi geçmişte destek ve direnç olarak çalıştı. Bu seviye henüz geçilemedi. Belki ABD 10 yıllık tahvil faizlerinde düşüşün devamı ile yarın bu seviye geçilebilir. 1.900 dolar seviyesinde de destek var. Bunlar pozitif veriler ama henüz kritik seviye aşılamadı. Ons altında biraz zayıflama görebiliyoruz. Bugün altın piyasasında biraz kar-al durumu oldu ama yarın bir sürpriz olmazsa fiyatlar yükselmeye devam edebilir.” dedi.

ONS VE GRAM ALTIN NE KADAR OLDU?

Ons ve gram altında son fiyatlara dair bir merak yaşanıyor. Bugünün çalkantılı fiyatlamasında altın fiyatları dar bir bant aralığında hareket etti. Ons altın hafifçe gün içinde 1.900 dolar aşağısına sarkarken 1.900 dolar destek seviyesinden altığı güç ile yukarıda tutunmayı başardı. Şu anda ons altın 1.906 dolar seviyesinde işlem görmeye devam ediyor.

Gram altın fiyatında ise gün içerisinde ons altındakine benzer bir hareket gözlemlendi. Hafif aşağı yönlü sarkmalar gerçekleşse de gram altın 1.163 TL seviyesinde fiyatlanmaya devam etti. Ancak bu tamamen ekran fiyatı olarak işlem gördü. Kuyumcuların gram altın fiyatı ise şu anda 1.182 TL olarak bildiriliyor. Bu fiyat farkının oluşması hem fiziki altının bulunabilirliği hem de dolar kurunun serbest piyasada bir miktar daha yüksek seviyede işlem görmesinden kaynaklanıyor.

Not: Burada yer alan değerlendirmeler ve bilgiler yatırım kapsamında değildir. Yatırım yapmak isteyenlerin kendi araştırmalarını yapması gerekir. Haberimizde kesinlikle yatırım tavsiyesi verilmemiştir.