Altın ve dolar tahmini tutan İslam Memiş bu sefer asgari ücreti tahmin etti net maaş 8250 TL olursa işveren maliyeti ne kadar olur hesapladı

Yapmış olduğu başarılı dolar ve altın tahminleri ile adını duyuran İslam Memiş bu seferde asgari ücret için maaş tahmini yaptı. İslam Memiş rakamı yükseltti asgari ücretin işverene maliyeti ne kadar, kaç TL olur sorusuna yanıt verdi.
Altın ve dolar tahmini tutan İslam Memiş bu sefer asgari ücreti tahmin etti net maaş 8250 TL olursa işveren maliyeti ne kadar olur hesapladı

Asgari ücrete gelecek olan resmi zam oranı için geri sayım hızla ilerlerken 2023 maaş tahmini kamuoyunda en çok konuşulan konular arasında yer almaya devam ediyor. Birbirinden ünlü ekonomistler ve gazeteciler kulislerde konuşulan rakamlar ile kendi tahminlerini aktarmaya devam ederken rakamlardan biri de Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş tarafından açıklandı. 

Bugüne kadar adını yaptığı başarılı dolar ve altın tahminleri ile milyonlara duyurma şansı yakalayan İslam Memiş bu seferde dolar kuru ve altın fiyatları tahmini yaptı. Memiş bir önce yaptığı asgari ücret tahminini enflasyon rakamlarında yaşanan yükseliş nedeni ile yükselttiğini belirterek yeni rakamı açıkladı. 

İSLAM MEMİŞ RAKAMI YÜKSELTTİ ASGARİ ÜCRET 2023 NE KADAR OLACAK?

Asgari ücret maaşı için 2023 senesine verilecek olan zam oranı milyonlarca kişi tarafından yakından takip edilmeye devam edilirken son tahminlerden birini de İslam Memiş açıkladı. Altın ve dolar kuru tahminleri ile adını duyuran İslam Memiş son tahmininde ise asgari ücret için rakam verdi. 

İslam Memiş yaptığı açıklamasında bir önce yapmış olduğu asgari ücret tahmini rakamını yükselttiğini, çünkü enflasyonun yükseldiğini dile getirdi. Asgari ücret tespit komisyonu toplantısı için gözler 14 Aralık tarihine çevrilirken İslam Memiş canlı yayında yaptığı açıklamasında "Haziran ayında 7250-7500 TL arasında asgari ücret tahminim vardı, ancak haziran ayından bugüne geçen sürede ekonomik gelişmeler ve enflasyon tekrar yeni bir güncellemeyi gündemde getirdi" diyerek rakamın daha da arttığını söyledi. 

2023 ASGARİ ÜCRET ZAMMI HESAPLAMA BRÜT VE NET ASGARİ ÜCRET MAAŞI OCAK AYINDA KAÇ TL OLACAK?

Asgari ücrete zam beklentisi için yeni rakamını 8 bin TL ve üzeri olarak duyuran İslam Memiş son sözü Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın söyleyeceğini ancak işverene maliyeti için de hesaplamalara dikkat edilmesi gerektiğini dile getirdi. Memiş "Örneğin asgari ücret yüzde 45'lik zamla 8 bin TL belirlendiğinde brüt ücret 9412 TL oluyor. Bunun işverene maliyeti ise 11059 TL. Asgari ücret yüzde 50 zamla 8250 TL olursa işverene maliyeti 11404 TL olur" diyerek gündemde olan 8 bin 250 TL maaşın verilmesi durumunda asgari ücretin işverene maliyetinin 11 bin 404 TL olacağını söyledi.