Altında alım fırsatı geliyor! O tarihe dikkat, satmayın uyarısı yapıldı!

Altın piyasası ile alakalı olarak yatırımcılara Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş’ten kritik bir uyarı yapıldı. Altın fiyatlarında düşüş olacağını söyleyen İslam Memiş fiyatların gerileyeceği tarih aralığını verdi.
Altında alım fırsatı geliyor! O tarihe dikkat, satmayın uyarısı yapıldı!

Altın piyasasından son günlerde hem fiyat düşüşleri hem de fiyat yükselişleri görülüyor. Altın yatırımcılarının aklını kurcalayan bu fiyat hareketleri oldukça sıkıntılı bir sürece işaret ediyor. Fiyatlarda yükseliş trendi beklentisi olsa da gerileme ihtimali bir köşede bekletiliyor. Bu durumda da altın yatırımcıları uzman görüşlerine dikkat kesildiler.

Ons altında çok hızlı fiyat değişimleri takip ediliyor. 1.910 dolar ile 1.930 dolar arasında fiyatlanan ons altın şu anda 1.929 dolar seviyesinden işlem görüyor. Altın fiyatlarında direnç ve destek seviyeleri takibe alınırken yükseliş trendinin başlaması umut ediliyor. Ancak Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş altın yatırımcılarına çok önemli uyarılar yaptı. Fiyat gerilemelerinin olabileceğini bildiren İslam Memiş temkinli olmanın faydalı olacağını belirtti.

ALTINDA FİYAT DÜŞÜŞÜ İHTİMALİ!

Altın yatırımcılarına bekleyin uyarısı yapan İslam Memiş, “Ons altında destek ve direnç seviyelerine dikkat etmemiz gerekiyor. 1.850 dolar destek, 1.950 dolar direnç seviyesidir. Şu anda ons altının bu aralıkta fiyatlandığını görebiliyoruz. Bu fiyat aralığında bir süre daha kalacaktır ons altın. Ancak geri çekilmeleri takip edebiliriz. Bahsettiğim seviyeler arasında 100 dolarlık fark var. Bunun için dikkatli olmak faydalı olacaktır.” dedi.

DURAKLAMA DÖNEMİ BAŞLADI!

Altın piyasasının kendisini beklemeye aldığını belirten İslam Memiş, “Altın piyasası için kendisini beklemeye aldı yorumu yapabiliriz. Sadece altın değil tüm piyasalar beklemeye geçtiler. Merkez bankalarının yol haritalarında değişiklik yok. Jeopolitik risk ve risk algısı da aynı şekilde önümüzde duruyor. 2023 yılının başında dolara karşı tüm ensturmanlar değer kazanmıştı. Şimdi bir duraklama dönemi başladı. Altın piyasası dahil olmak üzere tüm piyasalarda düzeltme hareketi göreceğiz.” ifadelerini kullandı.

FİYAT DÜŞECEK, ALIM FIRSATI VERİLECEK!

Altın yatırımcılarının varlıklarına sahip çıkmaları gerektiğini belirten İslam Memiş, “Altın piyasası özelinde bir değerlendirme yapacak olursak FED’in faiz kararına kadar temkinli olmak gerekiyor. Destek seviyesine doğru yani ons altında 1.850 dolara yönelik bir geri çekilme olması gerekiyor. Bu süreçte altın yatırımcısı elindeki altınına sahip çıkmalı. Geçici bir fiyat gerilemesini konuşuyoruz. Hatta yatırımcılar eğer imkanları varsa altın fiyatları düştükçe kademeli alımlar yapabilirler. Sonrasında ise yine altın fiyatları yükselecek. 2023 yılının altının yılı olacağını söylemiştik.” şeklinde konuştu.

Not: Burada yer alan değerlendirmeler yatırım kapsamında değildir. Haberimizde kesinlikle yatırım tavsiyesi verilmemiştir.