Altında gece yarısı operasyonu! Ons ve gram altında rekor geldi!

Altın piyasasında gece yarısı operasyonu yapıldı. Ons altın sert yükselirken gram altın tarihi seviyeyi görerek rekor kırdı. Altın fiyatları neden yükseldi, şu anda altın fiyatları ne kadar?
Altında gece yarısı operasyonu! Ons ve gram altında rekor geldi!

Altın piyasasında çok önemli gelişmeler yaşanıyor. Dün gece çok sert bir yükseliş kaydeden altın fiyatları yatırımcıları oldukça heyecanlandırdı. Herkes bu ani yükselişin nedenini araştırmaya başladı. Sert yükseliş neticesinde ons ve gram altın fiyatı sorgulanırken son piyasa verileri de merak konusu oldu.

ALTIN FİYATLARINDA YÜKSELİŞİN NEDENİ NE?

Altın fiyatlarındaki yükselişin gerekçesi merak konusu oluyor. 2022 yılında altın fiyatları merkez bankalarının faiz artırımı yapmaları ve enflasyon nedeniyle baskı altında kalmıştı. Faiz artırımı yapıldıkça altın fiyatları yükseliş alanı bulamamıştı. Özellikle FED’in faiz artırımları ile altın fiyatları arasında çok net görülebilen bir ters orantı oluştu. Enflasyonda iyileşmeler oldukça merkez bankaları faiz artırımlarında vites küçültmeye hatta faiz indirimlerini tartışmaya başladılar. Bu da altın piyasasının uzun zamandır arayıp da bulamadığı destek oldu. Altın fiyatları bu gelişmelerden etkilenerek yükselmeye başladı. 2023 yılında enflasyon iyileştikçe altın fiyatlarının hızlı bir şekilde yükselmesi bekleniliyor.

ONS ALTIN FIRLADI!

Altında gece yarısı operasyonu! Ons ve gram altında rekor geldi!

Ons altın ile alakalı olarak fiyat sorgulamaları devam ediyor. Ons altın dün gece çok önemli bir atak gerçekleştirdi. Dün sabah 1.910 doların altında olan ons altın gece yarısı 1.935 dolar seviyesini gördü. Bu yüksek seviyeye ulaştıktan sonra ons altında bir düzeltme yapıldığı takip edildi. Fiyat geriye gelirken ons altın şu anda 1.925 dolar seviyesinde işlem görmeye devam ediyor. Ons altında 1.920 dolar noktasından aşağıya gerileme olmadıkça bir durağan dönem yaşanması beklenmiyor.

GRAM ALTIN REKOR KIRDI!

Altında gece yarısı operasyonu! Ons ve gram altında rekor geldi!

Altın yatırımcılarının en çok tercih ettikleri altın çeşidi olan gram altında da önemli fiyat hareketleri gözlemleniyor. Gram altının fiyatı etkileyen iki ana veri var. Ons altın ve dolar kurundaki fiyat hareketleri ile gram altın fiyatlanıyor. Dolar kurundaki stabil görüntünün ardından gram altın fiyatı için tamamen ons altın takip edilmeye başlandı. Ons altından aldığı destek ile gram altın 1.172 TL seviyesine kadar yükseldi. Bu nokta bir tarihi rekor olurken gram altın daha sonra bir düzeltme yaparak 1.163 TL’ye geri çekildi. Kuyumcularda gram altın fiyatının 1.200 TL sınırına dayandığı belirtildi.