Altında ibre döndü! Ons ve gram altın için yeni fiyatlar!

Altın piyasasında devam eden yükselişler bugün sona erdi. Ralli sona ererken son fiyatlar merak konusu oluyor. Altın fiyatlarında son durum ne?
Altında ibre döndü! Ons ve gram altın için yeni fiyatlar!

Altın piyasası son dönemlerde fiyat yükselişleriyle gündem oluyor. Ancak bu gündem yerini geri çekilmeye bıraktı. Altında ralli sona ererken bundan sonraki fiyatlamaların nasıl olacağı merak edilmeye başlandı. Altın fiyatlarında meydana gelen son hareketlenmenin gerekçeleri araştırılmaya başlandı. Altın fiyatları neden düştü?

ALTINDA NEDEN FİYAT GERİLEMESİ OLDU?

Altın piyasası 2023 yılına çok iyi bir başlangıç yaptı ve 1.920 dolara kadar yükselen bir ons altın ile karşılaşıldı. Özellikle ABD enflasyonunda gerçekleşen iyileşme belirtileri altın piyasasını pozitif etkiledi. Dolar endeksi gerilerken altın fiyatları yükseldi. Ancak bugün bunun tam tersi gerçekleşti. Dolar endeksi yükselirken ons altında gerilemeler takip edildi. Bunun nedeni de merakla araştırılmaya başlandı. Altında kar satışları bekleniyordu ve bu kar satışları geldi. Gelen bu kar satışları ile altında aralıksız ralli sona erdi. Ancak uzmanlar bu durumun kalıcı olmayacağını ve kısa bir süre içerisinde altında yeni bir ralli olacağı yorumları yapıyorlar.

ONS ALTIN GERİLEDİ!

Ons altın 1.920 dolar seviyesini aşamazken dün başlayan durgunluk bugün fiyat düşüşüne dönüştü. Ons altın bu sabah 1.907 dolar seviyesine kadar gerilerken şu anda 1.908 dolardan işlem görmeye devam ediyor. Ons altında daha fazla geri çekilme ihtimali zayıf görülürken bu hafta ABD’den gelecek önemli veri akışları beklenmeye başlandı.

GRAM ALTINDA SON DURUM!

Gram altın bu sabah itibariyle 1.152 TL’den işlem görmeye devam ediyor. Ancak Kapalıçarşı altın piyasasında gram altın için farklı bir fiyat uygulanıyor. Dün 1.180 TL’nin üzerinde olan gram altın bugün Kapalıçarşı piyasasında 1.175 TL’ye satılıyor.