Altında rekor koşusu başladı! Yeni hafta için ons ve gram altın fiyat tahminleri!

Altın fiyatlarında yeni haftada hangi seviyelerin görülebileceğine dair Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş öngörülerini açıkladı.
Altında rekor koşusu başladı! Yeni hafta için ons ve gram altın fiyat tahminleri!

Altın piyasalarında çok hızlı fiyat değişimleri yaşanmaya devam ediliyor. Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş de altın fiyatlarına ilişkin bazı değerlendirmelerde bulundu. Gram altında rekor yürüyüşünün başladığını söyleyen İslam Memiş henüz beklenilen yükseliş trendinin gelmediğini belirtti.

ONS ALTINDA YENİ HAFTA BEKLENTİLERİ

Altın fiyatlarının FED kaynaklı veri akışıyla yükselişe geçtiğini söyleyen İslam Memiş, “Altının ons fiyatı 1.797 dolar seviyesinde hafta sonuna girdi. Yeni haftada teknik olarak 1.800 dolar ile 1.815 dolar aralığını takip edeceğiz. Bu aralığı geçmek biraz zor olabilir. Orada bir direnç ile karşılaşılacaktır. Hatta kar satışları ile geri çekilmeler olabilir ama yükseliş devam edecektir.” dedi.

GRAM ALTINDA REKOR YÜRÜYÜŞÜ

Gram altın için de bir değerlendirme yapan İslam Memiş, “Gram altın bu hafta sonuna 1.077 TL ile giriş yaptı. Geçtiğimiz hafta içinde 1.083 TL ile gram altın tüm seviyelerin rekorunu kırdı. Hem dolar kurundan hem de ons altından aldığı destekle fiyatlanan gram altında görünüm çok pozitif. Bundan sonra da bu rekor seviyesi hep bir adım yukarıya taşınacaktır. Yeni haftada gram altın için 1.100 TL ve üzerini konuşmaya başlayabiliriz. Bu seviyeleri takip etmekte fayda var.” ifadelerini kullandı.

ALTIN YATIRIMI İÇİN DOĞRU ZAMAN MI?

Altın yatırımları hakkında bir değerlendirme yapan İslam Memiş, “Altın alımları yapılması gerektiğini geçtiğimiz aylarda söylemiştik. O dönemin fiyatları çok iyi alım fırsatlarıydı. Haklı olduğumuz ortaya çıktı. O süreçte altın alımı yapamayanlar için de kapı kapanmış değil. Şu anda altın fiyatlarında her gerileme alım fırsatıdır. Bahsettiğimiz dönemde altın alanlar çok kazançlı olacaklar ama şimdi de altın alımı yapılabilir. Sonuçta fiyatlar daha da yukarıya gidecek. Günlük al-sat benim önerdiğim bir yatırım tarzı değil. Bunun için altın alımı yapacak olanlar orta ve uzun vadeli olarak düşünmeliler.” şeklinde konuştu.

Para piyasalarına dair de bir değerlendirme yapan İslam Memiş, “Para piyasaları oldukça karışık diyebiliriz. Ben doları yatırım aracı görmeyenlerdeniz. Dolar olsa olsa ödeme aracı olur. Zaten doyuma ulaşmış bir dolar var. İlla bir kağıt paraya yatırım yapacağım diyenler varsa bu bahsettiğimiz doyuma henüz ulaşmamış olan euro ve sterlin seçeneklerini düşünebilirler.” dedi.

Not: Burada yer alan değerlendirmeler yatırım kapsamında değildir. Yatırım yapmak isteyenler kendi araştırmalarını yapmalıdırlar. Haberimizde katiyen yatırım tavsiyesi verilmemiştir.