Altında şok düşüş sonrası İslam Memiş sıkı durun yeni zirveler geliyor diyerek rekor tahmini yaptı!

Altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş altın fiyatlarında yaşanan düşüşün ardından yeni analizini duyurdu. Altın fiyatlarında son durum ne, altının fiyatı düşecek mi İslam Memiş açıkladı.
Altında şok düşüş sonrası İslam Memiş sıkı durun yeni zirveler geliyor diyerek rekor tahmini yaptı!

Amerika'da son enflasyon verisinin beklentilerin altında kalması ile bir sonraki FED toplantısı ile açıklanacak olan faiz kararında beklentiler düşerken bu da piyasada altın fiyatları için olumlu rüzgar esmesine neden oldu. FED'in 100 baz puanlık faiz indirimi yapması yönündeki beklentiler azalırken yeni beklenti faiz kararının 50 baz puan olacağı yönünde gerçekleşti. 

Enflasyon rakamlarının açıklanmasının ardından piyasada tam bir altın fırtınası yaşanırken gram altın rekordan rekora koşmuştu. Altında yaşanan yükseliş bugün itibari ile yerini kar satışlarına bırakırken gram altında sert düşüş yaşanmıştı. Yaşanan düşüş sonrasında altın fiyatlarında yön merak konusu olmuştu. 

ALTIN FİYATLARINDA SON DURUM NE, 1 GRAM ALTININ FİYATI VE ÇEYREK ALTIN FİYATI KAÇ TL OLDU?

Gram altında yaşanan dalgalanma ve sert kayıp elinde altını olanlar kadar yüksek fiyattan altın alanları da ikilemde bırakmıştı. Altına yatırım yapmak istiyorum diyen kişilerde yaşanan düşüşün ardından bu seviyeden altın alınır mı? sorusuna yanıt aramaya başladılar. Bugün kayıp yaşayan altın fiyatlarında gram altının fiyatı alış 1.037,61 TL alış ve 1.037,83 TL satış seviyesine geriledi. 

Altında şok düşüş sonrası İslam Memiş sıkı durun yeni zirveler geliyor diyerek rekor tahmini yaptı!

Ons altının fiyatı 1.736 dolar alış ve 1.736,28 dolar satış seviyesine çekilirken çeyrek altının alış fiyatı 1.685 TL ve satış fiyatı ise 1.722 TL oldu. Düşüşün ardından altın fiyatlarında yön ve beklenen seviyeler merak konusu oldu. 

İSLAM MEMİŞ SON DAKİKA ALTIN YORUMU: ALTIN FİYATLARINDA YÖN NE OLUR?

 Altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş yapmış olduğu son değerlendirmesinde "Gram altın TL ekranlarda 1051 seviyesinde. 1050-1070 aralığında geziniyor. Kritik direnç 1090 lira. 1060 lira seviyesi kırıldı, orada takıldı. Bir sonraki ataklarda 1090 seviyesini göreceğiz.

Ondan sonra 1100'lü rakamları rahat rahat konuşmaya başlayacağız" diyerek 1780 de yukarı yönlü kırılma yaşanması halinde bekledikleri yükselişin başlayacağını söyledi. Memiş 2022 yıl sonu gram altın tahmini için ise 1400 TL seviyesini bir kere daha tekrarlarken ilk olarak 1280 TL seviyesinin kırılması gerektiğini söyledi. 

NOT: Burada yer alan bilgiler İslam Memiş tarafından yapılan açıklamalardan derlenmiş olup, emlak365.com tarafından yatırım tavsiyesi verilmemiştir. Burada yer alan bilgiler yatırım tavsiyesi olarak değerlendirilemez.