Altında tuzak fiyatlama! İslam Memiş uyardı, bu fiyatlara dikkat!

Altın ve Para Piyasaları uzmanı İslam Memiş altın fiyatlarında tuzak olduğunu söyleyerek yatırımcıları uyardı. Fiyat beklentilerini açıklayan İslam Memiş yatırımcıların ne yapmaları gerektiğini de söyledi.
Altında tuzak fiyatlama! İslam Memiş uyardı, bu fiyatlara dikkat!

Altın piyasalarındaki dengesiz fiyatlama yatırımcıları zor durumda bırakmaya devam ediyor. Ons altın 2.000 dolar üzerini zorlasa da kalıcı olmayı başaramıyor. Türkiye’de bayram tatili nedeniyle piyasalar kapalı olsa da yurt dışı piyasalarda bugün de altın fiyatlarında hareketlilik meydana geliyor. Sabah saatlerinde 2.000 doların üzerinde yer alan ons altın şu anda 1.986 dolar seviyesine kadar geriledi.

ALTIN YATIRIMCISINA TUZAK KURULDU

Türkiye’de altın piyasasının nabzını tutan isim olan Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş yeni bir değerlendirme yaparak, “Hem döviz hem de gram altın tarafında makas aralıkları gün geçtikçe açılmaya devam ettiğini görüyoruz. Gram altında bankalarda 85 TL Kapalıçarşı’da 17 TL alım-satım makas aralığı var. Ons altın, Çarşamba günü 2.020 dolar seviyesinden 1.970 dolar seviyesine kadar geriledi. 50 dolar gerilemesi ve düzeltme yapması bu yönden önemliydi. Düşüş olmadan önce yatırımcıya uyarılarda bulunmuştum. Normal şartlarda gram altın, ons altından olumsuz etkilenerek serbest piyasalarda 1.300 TL seviyesinin altına sarkması gerekirdi. Ancak spekülasyon fiyatların yüksek kalışına neden oluyor. Yatırımcıya burada tuzak kuruldu ve dikkat edilmesi gerekiyor.” dedi.

KISA VADEDE ONS ALTIN FİYAT TAHMİNİ!

Altın fiyatlarındaki son durumu değerlendiren İslam Memiş, “Dolar bazında ons altın fiyatı düşüyor. Ancak Türk lirası bazında da gerileme olması gerekiyor. Kısa vadede şahsen bunu bekliyorum. Türk lirası bazlı fiyatlar kısa vadede şu anda tamamen balondur. Altın alımı için beklediğimiz nokta gelmemiştir. Alım fırsatı verildiğinde altın alacaklara almaları gerektiğini zaten söylüyorum ve yine söylerim. FED 2 Mayıs’ta faiz kararını açıklayacak. O zamana kadar ons altın 1.960 dolar ile 2.010 dolar arasında hareket eder.” ifadelerini kullandı.

ALTIN YATIRIMCISI NE YAPMALI?

Altın yatırımcılarını uyaran İslam Memiş, “İki tür altın yatırımcısı var. Bunların ilki şu anda elinde altın bulunduran yatırımcılardır. İkincisi ise şu ana kadar alım yapmamış ama yeni altın alımı yapmak için fırsat bekleyenlerdir. Elinde altın bulunduran yatırımcılar kesinlikle acele etmemeliler. Yıl içerisinde altın fiyatlarında rekor seviyeleri göreceğiz. Gram altında 1.450 TL – 1.550 TL aralığını yakalayacağız. Altın almamış olanlar ise alım yapmak için piyasanın normalleşmesini beklemelidir. Daha alt seviyelerden altın alımı yapmak mümkün olacaktır. Piyasalarda fırsatlar asla bitmez. Altın yatırımcısı uzun vadeli düşünmelidir. Kısa vadeli fiyat dalgalanmaları tuzak fiyatlamalardır ve bu oyuna gelen zarar eder. Altın yatırımcısı fiyata değil miktara odaklanıp altın miktarını arttırmanın yollarını aramalıdır.” dedi.

Not: Burada yer alan değerlendirmeler ile yatırım yapmak sizin risk anlayışınızla örtüşmeyebilir. Haberimizde kesinlikle yatırım tavsiyesi verilmemiştir.