Altınla ilgili her dediği tutuyor! Uzman isim gram altınla ilgili çok şaşırtıcı diyerek fitili ateşledi

Ülkemizdeki yatırımcı için güvenli liman olmaya devam eden ve sıklıkla tercih edilen gram altın için kritik bir değerlendirme geldi.
Altınla ilgili her dediği tutuyor! Uzman isim gram altınla ilgili çok şaşırtıcı diyerek fitili ateşledi

Altınla ilgili her dediği tutuyor! Uzman isim gram altınla ilgili çok şaşırtıcı diyerek fitili ateşledi - Uzman isim, bu kez kendisinin bile şaşırdığı bir değerlendirmeyi yaparak alım yapmak isteyen yatırımcıyı uyardı.

  Altın fiyatlarının yanı sıra ileriye dönük hareketleri de yatırımcı ve uzmanlar tarafından takip ediliyor. Elinde Türk Lirası (TL) bulunanlar değer kaybını önlemek için yatırımlarını altın, dolar, euro ve borsa gibi yatırım araçlarında değerlendirirken uzman isimden de kritik bir uyarı geldi.

ALTINDAKİ O GELİŞMEYE ŞAŞIRDI: ''ÇOK İLGİNÇ''

Altın fiyatlarının seyri hakkında öngörülerini paylaşan Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, sosyal medya hesapları, YouTube kanalı ve çeşitli basın organları aracılığı ile küçük yatırımcılar için değerlendirmelerini sürdürüyor. Son olarak ''Gaza gelenler çok üzülecek'' diyen uzman isim Memiş, gram altında kendisini şaşırtan gelişmeyi duyurdu.

Altınla ilgili her dediği tutuyor! Uzman isim gram altınla ilgili çok şaşırtıcı diyerek fitili ateşledi

Dolar ve gram altındaki 3 farklı fiyatı paylaşan Finans Analisti İslam Memiş, yatırımcının yapması gerekenlere değinerek uyarılar yaptı. Memiş, gram altınla ilgili gelişmeyi 'çok ilginç' sözleriyle duyurdu. Altın ve Para Piyasaları Uzmanı Memiş, dengesizliğin daha belirgin yaşandığı piyasalar için çarpıcı bir uyarıya yer verdi.

Dolar ve gram altında 3 farklı fiyat oluştuğunun altını çizen Memiş, geçerli olan Kapalıçarşı fiyatlarına dikkati çekti. Yatırımcıların son dönemde sıklıkla sorduğu ''Gam altında alım için hangi rakam beklenmeli, satış yapılmalı mı?'' sorusunu da yanıtlayan İslam Memiş, YouTube kanalı üzerinden yayımladığı "Piyasada neler oluyor, şaşırdık kaldık!" başlıklı videosunda yanıt verdi.

PİYASALARDA 3 FARKLI FİYAT ARALIĞI OLUŞTU

Açıklamalarının yatırım tavsiyesi olmadığının altını çizen İslam Memiş, küçük yatırımcının sıklıkla tercih ettiği gram altında 3 farklı fiyatlama ve makas aralığının olduğunu belirtti. Altın fiyatlarındaki farklara dikkati çekerek, kendisini şaşırtan gelişmeden bahseden Memiş, ''Altının ons fiyatı 1980 dolar seviyesinde.1960'ı takip edin, karşısındaki gram altını alın unutun demiştim.

Çünkü dolar kuru gram altında düşüşlere neden olmayabilir. Altın onsu 1985 ve 60 dolar seviyesi kaça tekabül ediyorsa iki hamlede bu işi bitirecek kenara çekileceksin. 2000'i işaret ederek, ya da 1350 lirayı işaret ederek, bu fiyatlardan altın alan üzülür, sert geriledi. Altının ons fiyatında tekrar 1985 dolar destek seviyesi, 1960 destek konumunda olmaya devam edecek. Ons tarafında düşüşler daha bitmedi, gram tarafı ayrı.'' dedi. 

Altınla ilgili her dediği tutuyor! Uzman isim gram altınla ilgili çok şaşırtıcı diyerek fitili ateşledi

Gram altın tarafında düşüşlerin bitmediğine dikkati çeken ifadelere yer veren Memiş, bu hafta ilginç bir gelişmenin yaşandığına dikkati çekerek, ''Gram altın TL ekranlarda 1238 lira, bankalarda 1288 lira, Kapalıçarşı'da 1356 lira seviyesinde. Hangisinden istersin? İlginç bir gelişme oldu, altının gram fiyatının alışı 1340, satışı 1356 lira. 16 lira makas aralığı var. Kapalıçarşı'daki makas aralığı. Bu makas aralıklarını mutlaka göz önünde bulundurun. Ben 1350 lira üzerinden kısa vade için altın almam, beklerim. Ben İslam Memiş olarak kısa vade için 2000 dolar üzerinden ons altın almam beklerim. Yüzde 50 alma fırsatım daha var gelirse alırım gelmezse canım sağ olsun. Euro alırım, gümüş alırım, alacağım hiçbir şeyden zarar etmem ama benim prensiplerim var. Bankalarda 1280 lira seviyesi var, 1230 üzerinden o tarafta da almam. O zaman beklemeyi tercih ederim. Yükselişler bu yıl 1450, 1550 beklemeye devam edeceğiz. Bununla ilgili tereddüdümüz yok. Bundan sonra tok satıcıyız biz.'' sözlerini sarf etti. Bununla birlikte piyasaların bayramdan sonra sıkı takibini yapacağını belirten Memiş, belirsizliğin de bayramdan kaynaklı olduğuna değindi.

NOT: Bu yazı herhangi bir yatırım tavsiyesi değildir, yalnızca uzman görüşüne yer verilmiştir.