Araba fiyatlarını tepetaklak edecek hamle Renault fabrika çıkışlı ikinci el dönemi başlıyor ithal 2.el araç ithalatı o tarihte geliyor

ÖTV matrah düzenlemesi yükselen araç fiyatlarına çare olmazken gözler 2.el araç ithalatı haberlerine çevrilmişti. Renault fabrika çıkışlı garantili ikinci el araba satış haberi heyecan yaratırken 2.el araç ithalatı için de beklenen tarih duyuruldu.
Araba fiyatlarını tepetaklak edecek hamle Renault fabrika çıkışlı ikinci el dönemi başlıyor ithal 2.el araç ithalatı o tarihte geliyor

Araç fiyatları pandemi döneminde başlayan yükseliş ile cepleri yakarken eski normale dönüş için şimdiye kadar verilen hiçbir tarih tutmadı. Araba fiyatları düşmek bir yana daha da yükselirken son çare olarak gündeme ÖTV indirimi ve 2.el araç ithalatı taşınmıştı. Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati ÖTV indirimi beklentisine kapıları kapatırken sıfır araç fiyatları için ÖTV matrahı düzenlemesi yapılmıştı. 

ÖTV indirimi talebi karşılanmazken ikinci el araç ithalatı için ise beklenen ilk haber geldi. Sıfır araç fiyatları cep yakmaya başlarken piyasaya giren araç sayısını arttırarak stok sorununu çözmek adına Renault fabrika çıkışlı 2.el araç satışına başlayacağı tarih için ilk açıklama geldi. İşte o tarih! 

RENAULT FABRİKA ÇIKIŞLI GARANTİLİ İKİNCİ EL ARAÇ SATIŞI YAPACAK!

Sıfır araç fiyatları ilk olarak pandemi döneminde rekor oranda zamlanmış, o tarihte araba almak isteyen pek çok kişi pandemiden sonra fiyatların yükseleceği beklentisi ile talebini ertelemişti. Araç fiyatları pandemi sonrasında düşmek bir yana daha da yükselmiş, rekor üzerine rekor zam gören araç fiyatları almayanları pişman etmişti. 

Zam üzerine zam gören araç fiyatları nedeniyle vatandaşlar mağdur olurken bu dönemde en çok gündeme taşınan konu ise ikinci el araç ithalatı olmuştu. Bazı kişiler Türkiye'nin Avrupa'nın garaj çöplüğü haline geleceğini iddia ederek bu talebe karşı çıkarken bazı kişiler ise araç stok sorununu çözerek fiyatları düşüreceği gerekçesi ile düzenlemede ısrarcı olmuştu. Konu hakkında son dakika açıklaması ise otomotiv yazarı Emre Özpeynirci tarafından yapıldı. 

Özpeynirci sosyal medya hesabından yaptığı paylaşım ile "Oyak Renault, Türkiye'de ilk fabrika çıkışlı 2.el dönemini Nisanda deneme üretimiyle başlatıyor. İlk etapta 6 yaşına kadar Türkiye'de üretilen Renault modellerini kapsayacak, daha sonra ithaller devreye girecek. Bursa fabrikasında yılda 30 bin araç yenilenip pazara sunulacak" diyerek ilk etapta Renault markalı 6 yaşına kadar Türkiye'de üretilen araçların yenileneceğini sonrasında ise ithal araçların devreye gireceğini belirterek Nisan ayını işaret etti. Bursa fabrikasında ilk etapta yıllık 30 bin 2.el aracın yenilenip satışa sunulacağı belirtiliyor.