Araç fiyatlarında eski normale dönüş bekleyenlere kötü haber! 2023 yılında da yükselecek

Araba sahibi olmak isteyen ancak araç fiyatları için indirim beklentisi ile alımını erteleyen kişilere kötü haber geldi. 2023 yılında araba fiyatları ne olur, sıfır ve 2.el araç fiyatları düşer mi, ne zaman yükselecek?
Araç fiyatlarında eski normale dönüş bekleyenlere kötü haber! 2023 yılında da yükselecek

2020 senesinde konut ve araç fiyatlarında başlayan yükseliş 2021 senesinde rekora koşmuş pek çok kişi fiyatta indirim için 2022 senesini beklemeye başlamıştı. Yaşanan süreçte sıfır araç fiyatlarında beklenen indirim bir yana fiyatlar daha da yükselmiş, her ay yayımlanan yeni listede fiyatlar daha da artmıştı. 

2022 senesinde yaşanan yükselişin ardından araç sahibi olmak istiyorum diyen kişiler tüm umutlarını 2023 senesine bağlamıştı. Yıl sonu Aralık ayı kampanyaları ile indirim bir yana fiyatlar daha da yükselirken düşen araç satış nedenleri ile vatandaş bir yandan fiyat indirimi bir yandan da ÖTV indirimi gibi vergisel avantajlar ile fiyatlarda indirim beklentisine girmişti. Ancak 2023 senesi için de kötü haber geldi. 

2023'TE ARAÇ FİYATLARI NE OLUR, SIFIR ARAÇ FİYATLARINA İNDİRİM GELECEK Mİ, 2.EL ARABA FİYATI DÜŞER Mİ?

Araç fiyatlarında indirim bekleyenlere bir kötü haber de otomotiv sektörünün duayen ismi Emre Özpeynirci tarafından verildi. Araç fiyatları için 2023 yılında yükseliş öngörüsünü paylaşan Özpeynirci bunun nedenini ise araç markalarının yeni modellerini siber saldırılardan koruyabilmesi için önümüzdeki 4-5 yıl içinde 10 milyar dolardan fazla yatırım yapmak zorunda olmasına bağladı. 

 Özpeynirci "İşte bu da 2024'ten itibaren yeni nesil akıllı araçların şu anki fiyatlarının da üstüne çıkacağını gösteriyor. Sonuç olarak otomobiller akıllanırken fiyatları da hızla artıyor. Avrupa'da ve dünyanın birçok ülkesinde yüksek fiyatlara karşı teşvikler devreye girerken bizde ne yazık ki vergi yükünün her geçen gün daha da artması gelecekte yeni otomobil alma şansımızı iyice azaltıyor" diyerek gelişen teknoloji nedeni ile araç fiyatlarında yükselişin devam edeceğini dile getirdi. 

Ne yazık ki araç fiyatlarında hem 2023 hem de 2024 yılında bir indirim beklentisi bulunmazken fiyatların yükselişinin devam edeceği sadece yükseliş hızının düşebileceği iddia edildi. Yani araç fiyatları zam görmeye devam edecek ancak zam oranları azalacak. 

NOT: Burada yer alan bilgiler ismi geçen kişilerin açıklamalarından derlenmiş olup emlak365.com tarafından yatırım tavsiyesi verilmemiştir.