Araç sahipleri dikkat, bu gece indirim var! Akaryakıtta fiyat düşüyor!

Akaryakıt fiyatları ile alakalı olarak yeni gelişmeler yaşanırken sektör kaynakları bir indirim haberi daha verdiler. Bu gece yarısından itibaren motorin fiyatlarına indirim yapılacak.
Araç sahipleri dikkat, bu gece indirim var! Akaryakıtta fiyat düşüyor!

Akaryakıt fiyatlarında araç sahiplerini memnun edecek gelişmeler yaşanmaya devam ediliyor. Son dönemlerde düşen petrol fiyatlarından alınan destekle akaryakıtta ardı ardına indirimler yapılıyor. Araç sahiplerinin akaryakıt maliyetlerini düşüren bu gelişmeler memnuniyetle karşılanıyor. Bunlara şimdi bir yenisi daha ekleniyor. Akaryakıt fiyatlarında indirime gidileceğine dair haber geldi.

PETROL FİYATLARINDA KRİZ DÜŞÜŞÜ

Küresel piyasalarda yeni bir petrol krizinin kokusu alınmaya başlandı. Fiyatlarda gerilemeler başlarken bu en çok da Türkiye gibi petrolde ithalatçı ülkeleri memnun ediyor. Fiyatlar gerilerken akaryakıt maliyetleri böylece düşüyor. Bu aynı zamanda dolar üzerinde ülke ekonomisi adına daha az ödeme yapmak anlamına geliyor. Bu gelişme ile döviz sıkıntısı da hafif de olsa azalabiliyor.

DOLAR KURU SAKİNLEŞTİ!

Dolar kurunda son günlerde yükseliş eğilimi yerini sakin bir seyire bıraktı. Dolar kurunda yüksek fiyatlamalar serbest piyasada olsa da bu fiyatlarda bir durağanlık başladı. Kur 19,44 TL ile 19,45 TL arasında takılıp kaldı. Bu da akaryakıt maliyetlerinin yükselmesini durdurdu denilebilir. Akaryakıtta tüm maliyet hesaplaması yapılırken Türk lirasına çevirme işlemi dolar kuru üzerinden yapılıyor.

MOTORİN İNDİRİMİ AÇIKLANDI!

Akaryakıtta maliyetlerin gerilemesi ile beraber motorin fiyatlarında bir düşüş olması bekleniyordu. Akaryakıt sektörü kaynakları bu fiyat gerilemesini doğruladılar. Buna göre motorinin litre fiyatında 59 kuruş tutarında indirim uygulanacak. İndirimli fiyatlar bu gece yarısından itibaren geçerli olacak.

AKARYAKIT FİYATLARI NE KADAR OLACAK?

Yapılacak indirimin ardından akaryakıt fiyatlarının ne kadar olacağı merak ediliyor. Motorinin litre fiyatı İstanbul’da 19,12 TL’ye, Ankara’da 19,48 TL’ye, İzmir’de 19,56 TL’ye gerileyecek. Benzin fiyatlarında ise herhangi bir indirim uygulanmayacak. Benzinin litre fiyatı İstanbul’da 20,37 TL’ye, Ankara’da 20,72 TL’ye, İzmir’de 20,69 TL’ye satılacak.