Araç sahipleri hemen basamağınızı kontrol edin trafik sigortası için yüzde 50 indirim ya da yüzde 200 zam gelecek!

Araba sahibi olan milyonlarca kişiye kritik uyarı yapıldı. Trafik sigortası için yeni dönem açıklaması gelirken basamak sistemi ile ödenecek ücretlere rekor indirim ya da dev zam yapılacak.
Araç sahipleri hemen basamağınızı kontrol edin trafik sigortası için yüzde 50 indirim ya da yüzde 200 zam gelecek!

Araç sahipleri son dönemde peş peşe gelen zamlar ile zorlu bir dönemden geçerken trafik sigortası fiyatları da tepki çekmişti. Benzin ve motorine zam yağmuru ile akaryakıt fiyatlarının rekor seviyelere ulaşması, MTV ücretleri, araç yedek parça ve servis ücretlerinin artması, muayene ücretleri derken bir de trafik sigortasına gelecek olan rekor zam bardağı taşırmıştı. 

Yükselen sıfır ve ikinci el araç fiyatları ile araba sahibi olmak her geçen gün zorlaşırken araç sahiplerinin yaptığı ödemeler araba sahibi olmanın maliyetini katlamaya başlamış, masraflarla baş edemeyen pek çok kişi aracını satışa çıkarmıştı. Süreçte araç sahiplerine bir kritik uyarı da Sigortacılık ve Özel Emeklilik Düzenleme ve Denetleme Kurumu (SEDDK) Başkanı Mehmet Akif Eroğlu tarafından yapıldı. 

DİKKATLİ SÜRÜCÜ AZ, DİKKATSİZ SÜRÜCÜ ÇOK ÖDEYECEK! 

Son dönemin en çok konuşulan gündem maddeleri arasında yer alan trafik sigortası hakkında açıklama yapan Sigortacılık ve Özel Emeklilik Düzenleme ve Denetleme Kurumu (SEDDK) Başkanı Mehmet Akif Eroğlu trafik sigortası için uygulanan mevcut basamak sisteminin değiştirileceğini duyurdu. Yeni basamak sistemi ile aracını dikkatli kullanan sürücüler ödüllendirilirken dikkatsiz sürücülerin ise cepleri yanacak. 

Araç sahipleri hemen basamağınızı kontrol edin trafik sigortası için yüzde 50 indirim ya da yüzde 200 zam gelecek!

Yeni trafik sigortası sistemi hakkında açıklama yapan Sigortacılık ve Özel Emeklilik Düzenleme ve Denetleme Kurumu (SEDDK) Başkanı Mehmet Akif Eroğlu "Trafik sigortasında mevcut basamak sistemini genişletiyoruz. Dinamik basamak yöntemiyle 7. basamakta bulunup 5 yıldır kaza yapmayan sürücüler 8. basamağa çıkacak ve sigorta poliçelerine yüzde 50 indirime ulaşacak. Çok riskli sürücüler 0. basamakta bulunacak ve yüzde 200 prim uygulanacak" diyerek yeni basamak sisteminde araç sahiplerinin yüzde 50 indirim alabileceğini söyledi. 

 YENİ SİSTEM İLE KİM AZ ÖDEYECEK, KİM ÇOK ÖDEYECEK?

Yapılacak olan yeni düzenleme ile birlikte trafik sigortasına yeni basamaklar eklenecek ve 5 senedir hiç kazaya karışmayan sürücüler için çok iyi sürücüler basamağı açılacak. Bu basamak sayesinde sürücüler yüzde 50 indirim alırken ne düşük basamak olan çok riskli sürücüler basamağında yer alan sürücüler için ise poliçelere yüzde 200 zam yapılacak.