Araç sahipleri motorin ve benzine beklenen büyük indirim açıklandı 19 TL altına düşecek!

Brent petrol fiyatı adeta çakılırken benzin ve motorine beklenen dev indirim müjdesi sonunda geldi. Nisan ayından bu yana ilk kez litre fiyatı 20 TL altına düşecek. Motorin ve benzine indirim var mı, ne zaman gelecek sorusu yanıt buldu!
Araç sahipleri motorin ve benzine beklenen büyük indirim açıklandı 19 TL altına düşecek!

İlk olarak dolar kurunda yaşanan sert yükseliş nedeniyle nerede ise her gün zamlanarak zirve noktasına ulaşan akaryakıt fiyatları 2021 senesinin ikinci yarısında rekordan rekora koşmuştu. Hükümetin 21 Aralık'ta uygulamaya geçirdi kur korumalı mevduat hesabı ile dolar kurunda yaşanan rekor düşüş tam pompaya yansımaya başlarken bu seferde Rusya ile Ukrayna krizi pompaya yansımıştı. 

Brent petrolün bir anda 140 dolara kadar fırlaması ile iç piyasada da benzin ve motorine yeniden zam yağmuru başlanırken pompa fiyatının 30 TL seviyesini görmesi ile sürücüler şok olmuştu. Türkiye genelinde pek çok ilde kontak kapatma eylemleri yapılırken yapılan zamlar büyük tepkilere neden olmuştu. Savaş şokunun atlatılması ile brent petrolde düşüş başlarken akaryakıt fiyatlarına yeni indirim haberi verildi. 

AKARYAKIT FİYATLARINA YENİ İNDİRİM MÜJDESİ: BENZİN VE MOTORİNE İNDİRİM VAR MI?

Küresel ekonomi ve jeopolitik riskler ile dalgalı seyretmeye devam eden brent petrol fiyatı dün gelen haber akışı ile yönünü yeniden aşağıya çevirmiş ve sert düşüş yaşamıştı. Yeni güne 80 dolar seviyesinin altında başlayan brent petrol fiyatı ile sektör temsilcileri akaryakıta indirim haberi verdi. 

Araç sahipleri motorin ve benzine beklenen büyük indirim açıklandı 19 TL altına düşecek!

BENZİN VE MOTORİNE İNDİRİM VAR MI, BENZİNE İNDİRİM NE ZAMAN GELECEK?

Brent petrol fiyatında yaşanan düşüşün ardından 80 dolar altı 7 Ocak 2022 tarihinden bu yana ilk kez görülmüş oldu. Yaşanan düşüş akaryakıt fiyatlarına da dev indirim olarak yansıyacak. Hem benzin hem de motorin fiyatlarına büyük indirim yapılırken söz konusu indirimin ardından Nisan ayından bu yana ilk kez pompa fiyatı 20 TL altına düşmüş olacak. 

Bu gece yarısından itibaren geçerli olmak üzere benzine 2,15 liralık ve motorine ise 1,90 liralık indirim yapılması bekleniyor. Akaryakıt sektörü temsilcileri tarafından yapılan açıklamada indirim müjdesi verilirken benzinin litre fiyatının Nisan ayından bu yana ilk kez 20 TL altına düşeceği duyuruldu. Benzinin litre satış fiyatı şu anda İstanbul'da 20,19 TL, Ankara'da 20,37 TL ve İzmir'de ise 20,36 TL'den satılırken indirimin yansıması ile fiyatlar 18 TL seviyesini görmüş olacak. Motorin ise 21 TL bandına çekilecek.