Araç ve ehliyet sahipleri devrim gibi yenilik geliyor kaza yapan sürücüler yanacak işsiz kalacak

Miyonlarca araba ve ehliyet sahibine son derece kritik bir uyarı yapıldı. Türkiye devrim gibi bir ilk yaşamaya hazırlanırken trafikte sicil belgesi uygulaması ile trafik canavarları işsiz kalacak!
Araç ve ehliyet sahipleri devrim gibi yenilik geliyor kaza yapan sürücüler yanacak işsiz kalacak

Son dönemde pek çok ilde trafik kazaları yeniden artış göstermeye başlarken ölümlü trafik kazalarının sayılarında yaşanan artış dikkat çekmişti. Türkiye bir süre önce açıklanan Trafik Sigorta Primleri sistemi ile taşınırken bu sistemde iyi sürücüye daha düşük ücret, kaza yapan sürücüye ise daha yüksek sigorta primi ücretinin çıkartılacağı gündeme gelmişti. 

Konu hakkında bugün bir son dakika açıklaması da Sigortacılık ve Özel Emeklilik Düzenleme ve Denetleme Kurumu (SEDDK) Başkanı Mehmet Akif Eroğlu tarafından yapıldı. Yapılan açıklama ile devrim gibi bir uygulamanın hayata geçirileceği ve bu uygulamanın Türkiye'de bir ilk olduğu ifade edildi. Milyonlarca araç ve ehliyet sahibini ilgilendiren o açıklama haberimizde! 

KAZA YAPAN, KAZAYA KARIŞAN ARAÇ VE EHLİYET SAHİPLERİNE KÖTÜ HABER! 

Mehmet Akif Eroğlu yapmış olduğu açıklamasında "Şoförlerin trafik geçmişini işletmelere sunma zorunluluğu ya da imkanı getireceğiz. Trafik geçmişi şu anda sunulmuyor ama bu imkân getirildikten sonra kişi kendi geçmişini görebilecek.

  Dolayısıyla bir kazadan dolayı repütasyonunun olumsuz etkileneceğini düşünen otobüs işletmesi, şoförlerden bu belgeyi istediği zaman trafik canavarları iş bulamayacak" diyerek trafik canavarlarının artık araç sürmelerinin ve aktif trafiğe çıkmalarının önüne set çekileceğini duyurdu. 

RİSKLİ VE RİSKSİZ SÜRÜCÜLER AYRILACAK RİSKİ YÜKSELEN FAZLA PARA ÖDEYECEK! 

Şu anda en önemli önceliğin trafik alanında netlik sağlayacak uygulamalara imza atabilmek olduğunu vurgulayan Eroğlu bu sorunu yasal olarak çözeceklerini dile getirdi. Eroğlu "Sadece şu anda trafikte ihtiyacımız olan şey kültür değişikliği yapabilmek, riskli sigortalı ile risksiz sürücü arasında ayrım yapabilmek.

Trafik sigortasını insanları iyi arabaya sevk etmek üzere bir kaldıraç gibi kullanabilmek.” diyerek kişi temelli poliçe ile yaşanan sorunların çözümü konusunda önemli bir adım atacaklarını dile getirdi. Böylelikle trafikte dikkatsiz sürücülerin cezalandırılması sağlanırken kurallara uyma konusunda sürücülerin daha fazla özen göstermesi sağlanacak. Dikkatli sürücüler ise ödüllendirilerek teşvik edilecek.